Spor
07 Eyl 2015 09:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:20

45 bin kişilik stadın açılışı yine ertelendi!

45 bin kişilik Timsah Arena Stadyumu'nun açılış tarihi yine ertelendi...

45 bin kişilik stadın açılışı yine ertelendi!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadyumu'nda çalışmalar devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) turnikeleri Süper Lig'in 2. haftasına yetiştiremeyeceğini belirtmişti.



Yetişmediği sürece maçlar Atatürk Stadyumu'nda oynanacak. Hummalı çalışmaların devam ettiği stadyumda şu anda montajı yapılan ses, ışık düzeni, billboard ve skorboardlarla birlikte bu hafta eksiklikler tamamen giderilmiş olacak.



Stadyumdaki çalışmaların yanı sıra çevre düzenlemeleri, giriş çıkış yolları ve bağlantı köprüleriyle yapımı tamamlanacak. Ancak alınan bilgilere göre 3 ay daha 18. haftaya kadar çalışmaların tamamlanamayacağı yönünde...



Timsah Arena hakkında:

45 bin kişilik stadın yapımı sona erdiğinde ortaya dev timsah çıkacak ve bu dünyada bir ilk olacak.Timsah Arena Stadyumu; model olarak Borussia Dortmund'a ev sahipliği yapan Westfalen'e benziyor.



Yazın tamamlanması planlanan ve ertelenen Timsah Arena veya Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Veledrom Bursa'da inşaası devam eden çok amaçlı bir stadyum...

24 Şubat 2011 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi Gintaş'ın kazanmasıyla başlayan projenin 2013 yılında tamamlanması bekleniyordu. Türk Telekom Arena ile birlikte Türkiye'deki C90 görüş açısına sahip iki stadyumdan biri olan proje toplam 45 bin koltuk kapasiteli tasarlandı.



167.909.000 TL maliyetle inşa edilen Timsah Arena projesi, Hasan Sözüneri mimarlığında hayata geçiriliyor. Oyun alanı 68 x 105 metre olan stadyumun kapladığı toplam alan 283 x 212 metre olarak belirlendi. Stadyumda 3 zemin üstü kat, 2 bodrum kat ve ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat bulunuyor. Yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Bursa Büyükşehir Stadyumu 8 bloktan oluşuyor. UEFA 2016 kriterlerine göre inşaa edilen stadyumda 207 engelli koltuğu bulunuyor.



Bursa Büyükşehir Stadyumu'nda 696 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak.Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer alması planlanıyor.



Timsah Arena ulaşım:

Bursa Büyükşehir Belediyesi stadyumu Bursa'nın Veledrom bölgesinde yer alıyor. Nilüfer deresine komşu olan stadyum Bursa Metrosu ile entegre durumda...


Kübra GENÇ/Emlakeki.com