Sektörel
18 Kas 2015 09:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:47

Türk Hava Yolları'nda yeni sefer atağı

Türk Hava Yolları (THY), 2016 yılında Afrika ülkesi olan Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Konakri ile İstanbul arasında sefer düzenleyecek

Türk Hava Yolları'nda yeni sefer atağı
Türk Hava Yolları (THY), 2016 yılı içerisinde İstanbul - Konakri seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin olarak Gine hükümetinin internet sitesinde yer alan açıklamada, Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Mustafa Kutub Sano'nun, Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman'ı makamında kabul ettiği ve Gine ile Türkiye arasındaki dostluk ile iş bağını  geliştirmek amacıyla THY İstanbul - Konakri seferlerinin başlatılmasının gündeme geldiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, Sağman'ın geçtiğimiz hafta Gine Ulaştırma Bakanı Aliou Diallo ile iki ülke arasındaki deniz ve havayolu anlaşmalarına ilişkin temaslarda bulunduğu ve THY'nin 2016 yılında iki ülke arasında uçak seferlerini başlatması yönünde anlaşma yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, Konakri, Gine Cumhuryeti'nin hem başkenti hem de en büyük kenti olup Atlantik kıyısında yer alan bir liman şehridir.