Ekonomi
07 Kas 2016 17:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:48

THY azalan talep nedeniyle 30 noltaya seferleri durdurdu

Hava yolu şirketi THY, azalan yolcu sayısı nedeniyle 30 uçağını indirdi..

THY azalan talep nedeniyle 30 noltaya seferleri durdurdu
Türk Hava Yolları (THY), ekonomik daralma ve terör sebepleri ile azalan yolcu sayısı için kış döneminde ek önlemler aldı. 30 Ekim 2016 tarihinde başlayan kış sezonunda, iç hatlarda 5 noktaya, dış hatlarda ise 17 noktaya yapılacak seferler düşen talep nedeniyle iptal edildi. Bunun sonucunda da filoda bulunan 30 uçak park pozisyonuna alındı.

Hürriyet'ten Tolga Özbek'İn haberine göre, THY'nin filosunda kiralık olarak yer alan 12 geniş gövdeli Airbus A330-200 tipi uçak Antalya’ya gönderiirken bu uçaklar İkinci Dış Hatlar Terminali’nin önünde park pozisyonuna alındı. 4 Airbus A320 tipi uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki genel havacılık hangarları önüne park ettirilirken ilerleyen günlerde başka uçakların da kademeli olarak seferden çekilmesi bekleniyor. Park pozisyonuna alınacak uçak sayısının 30a ulaşması beklenirken TYHY'nin filosunda halen 298 yolcu uçağı bulunduğu biliniyor.

Kış sezonunda maliyetleri düşürmek için iptal edilen seferler Cezayir’de Batna ve Tlemcen, Danimarka’da Aolborg, Fransa’da Bordo, Almanya’da Karlsruhe-Baden Baden, Freidrichshafen, Münster, İran’da Kermanşah, İtalya’da Cenova, Pisa, Ürdün’de Akabe, Kırgızistan’da Osh, Hollanda’da Roterdam, Nijerya’da Kano, Suudi Arabistan’da El Qassim, Tacikistan’da Khujand ve Ukrayna’da Ivano Frankivsk  olarak açıklanrıken iç hatlarda ise Eskişehir, Tokat, Edremit, Uşak ve Siirt'e yapılacak uçuşların iptal edildiği açıklandı.