Konut Haberleri
11 Eki 2017 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:28

Terör yıktı TOKİ yaptı! Seneye hazır

Terörün yıktığı Yüksekova TOKİ ile ayağa kalkacak. Yüksekova'da yapımına başlanan TOKİ konutlarının gelecek yıl hazır olması bekleniyor.

Terör yıktı TOKİ yaptı! Seneye hazır
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımına başlanan TOKİ konutlarının gelecek yıl tamamlanması öngörülüyor. 

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, TOKİ konutlarının gelecek yılın mayıs haziran ayına kadar oturulabilecek hale getirileceğini bildirdi. Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin konferans salonunda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Toprak, muhtarlara çok ciddi görevler düştüğünü söyledi. 

Muhtarların, devletin, en ücra noktalarına uzattığı eli olduğunu anlatan Toprak, "Bizim, kaymakamın ulaşamadığı yerleri muhtarlarımızın seçilmiş kişiler olarak izleme ve gözetleme görevleri vardır." diye konuştu. 

8 OKUL DAHA GELİYOR

Toprak, vatandaşların esenliği, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için muhtarların görevlerini iyi bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini anlattı. 

Vali Toprak, enerji kuruluşlarının kent merkezi ve ilçelerinde ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi.
Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçede 5 okulun ihalesinin yapıldığını ve bunlardan ikisinin hizmete girdiğini vurgulayan Toprak, gelecek yıl ilçede 8 okulun daha hizmet vermeye başlayacağını kaydetti. 
 
3 BİN KONUT
 
Yüksekova'da TOKİ çalışmalarının da devam ettiğine dikkati çeken Toprak, "Yüksekova'da  yapılacak TOKİ konutlarının sayısı 3 bine çıkarıldı. Bunlardan bin 800'ü başlamıştı, bin 200 de ilave oldu. Bu konutların inşaatı devam ediyor. İnşallah konutlar gelecek yıl mayıs, haziran ayına kadar oturulabilir hale gelecek." ifadesini kullandı. 

Toprak, ilçedeki altyapı çalışmalarının devam ettiğini, Dağlıca yolundaki asfalt çalışmasının ise tamamlandığını bildirdi.

SEFERLER ARTIRILACAK

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın yoğun ve güzel bir şekilde çalıştığını anlatan Toprak, seferlerin artırılması konusunda çalışma yapıldığını vurguladı.

Toprak, İl Özel İdaresi kaynaklarınca Gençlik Merkezi'nin bahçesi ile Hakkari merkeze tenis kortu yapılacağını aktardı.