Konut Haberleri
07 Ağu 2017 10:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Terör yıktı TOKİ yaptı!

Doğu ve Güneydoğu'da PKK ile mücadele sürerken örgütün harabeye çevirdiği kentler de kayyum belediyeleri ve devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projeler sayesinde eskisinden daha iyi bir görünüme kavuştu.

Terör yıktı TOKİ yaptı!
Terör örgütü PKK'nın zarar verdiği Doğu ve Güneydoğu'daki birçok kent kayyum belediyeleri ve devlet kurumları sayesinde şimdi eskisinden çok daha iyi durumda. 

Hendek ve barikatlardan dolayı büyük yıkımların yaşandığı Diyarbakır, Şırnak, Cizre, Silopi illeri ile Mardin'in Nusaybin ile Hakkâri'nin Yüksekova ilçeleri, yeni bir çehreye büründü. Belediyelere yapılan görevlendirme sonucu başkanlık koltuğuna oturan kayyumların, devlet kurumlarıyla işbirliği için çalışması sayesinde yıllardır hizmetten yoksun olan il ve ilçeler, modern bir görüntüye kavuştu.

Güneydoğu'da, bir taraftan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar yaparken bir taraftan da modern havaalanları, konutlar, okullar ve hastaneler inşa ediliyor. Terör olayları sırasında zarar gören alt ve üst yapılar yeniden inşa ediliyor. Şehirlerde yaşanan su sıkıntıları yeni sondajlarla giderilirken, park ve bahçeler ışıklandırılıyor.

BİNLERCE KONUT YAPILIYOR

Cizre'de 3 ayrı yerde, evleri yıkılan vatandaşlar için yeni konutlar yapıldı. TOKİ, çalışmaların tamamlanmasının ardından toplam 3 bin 133 konut ile 192 iş yerini terörden zarar gören Cizrelilere teslim edecek.

Şırnak'ta TOKİ, evleri yıkılan vatandaşlara yeni konut yapmaya başlarken, 7 bin 500 konut hızla yükseliyor. Yıl sonuna doğru ilk etap evler teslim edilecek.

Mardin'in kazılan hendekler nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Nusaybin ilçesinde, TOKİ tarafından Dicle ve Yenişehir mahallelerinde yeni konutlar yapılıyor. Konutların birinci etabı aralık ayında teslim edilecek.