Ekonomi
25 Haz 2016 16:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:27

Terör mağduru esnafın kredi faiz borcu siliniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör mağduru olan doğudaki esnafın kredi faiz borcunun Ramazan Bayramı öncesinde silineceğini açıkladı..

Terör mağduru esnafın kredi faiz borcu siliniyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, doğu illerinde yaşayan ve  terör sebebiyle işyeri zarar gören veya dükkanını açamadığı için çalışamayan 110 bin esnafın kredi faiz borcunun Ramazan Bayramı’ndan önce silineceğini açıkladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) iftarında açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, esnafa kredi verilmesi hususunda Ak Parti hükümetleri döneminde ciddi adımlar atıldığını, ayrıca terörden zarar gören esnafa destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Tüfenkci, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül'ün terörden zarar gören esnafların kredi kooperatiflerine temerrüt faizlerinin silinmesi şeklindeki önerisinin tüm esnafa yaygınlaştırılması yönünde karar bağlandığını açıkladı. 400 milyon liraya yakın bir faizin Ramazan Bayramı öncesinde silineceğini söyleyen Bakan Tüfenkçi, ayrıca bölgede yıkılan dükkanların  tekrar faaliyete geçmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.