Sektörel
24 Kas 2014 17:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:11

TEOG Sınavı’nda Başarının Sırrı!

Eğitimin 23 yıllık tecrübesi Oğuzkaan Eğitim Kurumları, TEOG, SBS, SAT, Trinity College London ve üniversiteye giriş sınavlarında yakaladığı yüksek ve tescillenmiş başarılarıyla dikkat çekiyor. Eğitim ve öğretime Çapa, Bakırköy ve Maltepe Kampüslerinde devam eden Oğuzkaan Eğitim Kurumları, Türkiye’

TEOG Sınavı’nda Başarının Sırrı!
26-27 Kasım 2014’te yapılacak Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş ( TEOG) Sınavı’nda öğrencilerin dikkat etmesi gereken tüm ayrıntıları Oğuzkaan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz değerlendirdi.

TEOG’da öğrenciler yaklaşık 3 aydır gördükleri konulardan sınava tabi olacak. Oğuzkaan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve  Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, heyecan ve stresi yenmenin önemli olduğunu, sınavda rahat olmanın avantaj sağlayacağını belirtti. Hatice Yılmaz; “Sınav heyecanını yenmek için sınavı abartmamak gerekiyor. TEOG sınavlarına yazılı sınava girermiş gibi girip gözünüzde büyütmezseniz heyecanınızı kontrol altına almış olursunuz  ’’ dedi. Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz’dan TEOG Sınavı’na girecek öğrencilere öneriler;
TEOG Sınavı İçin Önemli İpuçları

Sınav heyecanını yenmek için sınavı abartmamak gerekiyor. TEOG sınavlarına okuldaki herhangi bir yazılıya giriyormuş gibi girerseniz stresinizi azaltmış olursunuz.

Uyku ve beslenme düzeninize dikkat edin.  Günlük hayatınızdaki gibi hayatınıza devam edin. Açık havada sizi yormayacak aktiviteler ruh halinize iyi gelip dinginlik sağlamaya yardımcı olabilir.
Sınavda Başarının Sırrı ve Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar

- Sınava başlamadan optik cevap kâğıdındaki bilgileri, soru kitapçığında eksik sayfa ya da baskı hatası olup olmadığını kontrol edin. Bir hata varsa salon görevlilerine durumu bildirin.
- Sınav cevap kâğıdındaki ilgili alanı imzalamayı, soru kitapçık türünüzü cevap kâğıdına kodlamayı ve soru kitapçığınızın ön yüzündeki ilgili yere ad, soyad ve TC kimlik numaranızı yazmayı unutmayın.
- Önce soruyu dikkatlice okuyun ve anlayın, sonra cevap şıklarına geçin.
- Soru kökündeki olumsuz ifadelere (yapamaz, değildir, olmamalıdır vb.) dikkat edin. Altı çizili, kalın yazı karakterli ifadeleri dikkatli okuyun.
- Çözemediğiniz soruları işaretleyip bir sonraki soruya geçin. Böylece bildiğiniz soruyu hızlı çözer, işaretlediklerinizi ikinci turda şık eleyerek, en doğru gelen şıkkı işaretleyerek geçersiniz.

TEOG’ da Yanlış Doğruyu Götürmüyor

- Cevapları boş bırakmayın. TEOG Sınavı’nda yanlış doğruyu götürmüyor.
- Sınavda  dikkatiniz dağılırsa kendinize bir kaç saniye ayırın kalemi bırakıp, başınızı kaldırıp dinlenin. Böylece konsantrasyonunuz artacaktır.
- Cevabı optik kâğıda eş zamanlı kodlayın. Kodlama sırasında zihniniz sonraki soru için rahatlama imkanı bulur, hazır hale gelir. Cevabı hemen kodlamak, toplu kodlamadaki hataların da önüne geçer.
- Kendinize güvenin. Sınava hazır olduğunuza inanın. Kaygı ve heyecanınızı kontrol edin.
Sınav Akşamı Ne yapmalı
-  Uykunuzu alın. Çok geç yatmayın. Okul günlerinde saat kaçta uyuyorsanız, o saatte yatın.
- Sınavda yanınızda götüreceğiniz belgeler  ve  kalem, silgi gibi kırtasiye malzemelerini de yedekleriyle hazırlayın. 
- Ağır bir akşam yemeğinden uzak durun.
-Sınavla ilgili konularda çok fazla konuşmamaya özen gösterin. Sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirin.
-Yorgunluk yaratacak faaliyetlerden ve moralinizi bozacak haberlerden kaçının.
- Kendinize güvenin. Sorular zor veya kolay olabilir.  Sorular zorsa herkese zor, kolay ise herkes için zordur. Asla ümitsizliğe kapılmayın.
Sınav Sabahı Ne Yapmalı
- Sabah, sınava yetişebileceğiniz bir saatte uyanın.
- Mutlaka süt, yumurta, bal, peynir, zeytinden oluşan tam bir kahvaltı yapın.
- Kulaktan dolma sağlıksız diyet ve besinlerden uzak durun.
Sınav Süresi Yeterli Acele Etmeyin
- Nefes egzersizleri önemli. Heyecanınızı kontrol etmek için birkaç kez derin nefes alıp verin.
- Sakin olun. Zamanınız tüm sorular için yeterli olacaktır. Soruları dikkatli okuyun ve cevapları dikkatli işaretleyin.
- Sınav görevlisinin uyarılarını dinleyin. Önce bildiğiniz sorulardan başlayın.
- Soru köklerine dikkat edin, cevap şıklarının tamamını mutlaka okuyun.