Konut Haberleri
20 Eyl 2018 10:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:58

TEKNOFEST bugün başlıyor

Bugün başlayacak olan Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, 23 Eylül tarihine kadar İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST bugün başlıyor
Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, bugün başlıyor. TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 23 Eylül tarihine kadar İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak.

Festival, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Başkanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte millî teknoloji hamlesinde önemli rol oynayan paydaş kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla kapılarını açacak.

TEKNOFEST İstanbul’un açılışında gerçekleştirilecek yarışta farklı özelliklerdeki 7 araç yer alacak. Dünyanın en hızlı araçları olarak kabul edilen Red Bull Racing Formula 1 arabası, Kenan Sofuoğlu’nun kullanacağı Kawasaki H2R, Tesla P100 DL, Red Bull sporcusu Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı’nın kullanacağı Lotus Evora 430 GT, Avrupa Şampiyonu Red Bull sporcusu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun kullanacağı Aston Martin The New Vantage, Solotürk F16 uçağı ve özel jet Challenger 605 ilk kez bir arada yarışacak.

TEKNOFEST İstanbul, havacılık şovları, uçak sergileri, rüzgar tüneli gibi etkinliklere sahne olacak. Ayrıca, roket, otonom araçlar ve yapay zeka dahil olmak üzere 12 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları yapılacak. Ayrıca Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü hackerların bir araya geleceği HackIstanbul düzenlenecek. Festival, 25 ülkeden drone şampiyonlarının yarışacağı World Drone Cup, ve THY Seyahat Hackatonu’na sahne olacak.