Konut Haberleri
29 Tem 2016 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Tatile gitmek isteyenlere müjde! Fiyatlar ucuzladı

Memurun izni kalktı, vatandaş demokrasi nöbeti için evine döndü, fırsat zammı yapan turizmci fiyatı düşürdü. Ege ve Akdeniz’de oteller yüzde 40 ucuzladı...

Tatile gitmek isteyenlere müjde! Fiyatlar ucuzladı
Turizmde fiyat tarifesi, darbe girişiminin ardından değişti. Kamu çalışanlarının izinleri kaldırılırken, çok sayıda vatandaş da demokrasi nöbeti için evine döndü, turizmciler fiyat indirimine gitti.

Talep yüksek olduğu için Temmuz ve Ağustos fiyatlarını yüksek belirleyen tesisler, geri adım atmak durumunda kaldı. Ege ve Akdeniz'deki turizm tesislerinde yüzde 40'a varan oranda indirim yapıldı. Boşalan odaları doldurmak için harekete geçen oteller, indirim kampanyalarını birbiri ardına duyurmaya başladı. Hatta pahalılığıyla adından söz ettiren ünlü tatil beldesi Bodrum'da da fiyatlar düştü. Lüks otellerde yüzde 40'a varan indirimler göze çarpmaya başladı. Darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının izinleri kaldırılırken, izinde olanların görevlerinin başına dönmeleri istenmişti. Çok sayıda vatandaş tatili kesip yaşadığı şehre döndü. Tatil beldelerinde yerli turist azalırken; darbe girişiminin hemen ardından duran yabancıların rezervasyonlarının yeniden yoğunlaştığı belirtildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, darbe girişiminden sonraki birkaç gün rezervasyon iptalleri olduğunu, şu anda yurt dışından rezervasyon akışının yeniden başladığını kaydederek, "Demokrasi mitingleri dış basına çok olumlu yansıdı. Bu sayede misafirlerimiz ülkemizin güvenilir olduğunu ve her şeyin normal olduğunu algıladı" diye konuştu.
ETİKETLER
#Tatil