Sektörel
19 Mayıs 2015 11:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:42

Tatile gideceklere önemli uyarı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, vatandaşların, korsan seyahat acenteleri konusunda dikkatli olması gerektiğini belirterek, ''Bu tür kişi ve kuruluşlara itibar edilmemeli'' dedi.

Tatile gideceklere önemli uyarı!
Türkiye'de son yıllarda  hızla gelişen ve gelişmeye de devam edecek önemli sektörlerden birinin turizm  olduğunu vurgulayarak, turizmdeki hızlı büyümenin, sektörün en önemli  ayaklarından seyahat acenteliği işini de giderek cazip hale getirdiğini belirtti.

Ülke genelinde olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi'nde de işletme  belgesi alma talebinde artış yaşandığını, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane,  Rize ve Trabzon'da 160 acente bulunduğunu anlatan Suat Gürkök, "Bazı acenteler  ise sadece hac ya da transfer hizmeti veriyor. Acente sayımız talep üzerine son  bir senede 100'den 160'a çıktı" diye konuştu.

    Cazip geldiği için acente açmak isteyenlerin taleplerinin devam  ettiğini ve sürekli yenilerinin açıldığını ifade eden Gürkök, bölgede hizmet  veren acente sayısının kısa zamanda 170'e ulaşacağını aktardı.

"Sektörde izin almadan faaliyet gösterenlerin önüne geçeceğiz"

  Seyahat acentelerine ilişkin, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve  Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nun yürürlükte bulunduğunu, buna rağmen  piyasada bazı korsan firmaların yer aldığını belirten Gürkök, "Bunlarla  mücadelemize başladık. Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile denetimlerimizi yapıyoruz.  Bu tip kişi ve kuruluşları, denetim ve cezalarla men etmeye çalışıyoruz" dedi.

Sektörde izin almadan faaliyet gösterenlerin önüne geçileceğini  vurgulayan Suat Gürkök, şunları söyledi:

"Aksi halde haksız rekabet ortamı oluşacak. Vatandaş da kötü hizmetle  karşı karşıya kalacak. Sigorta yok, bir şey yok. Herhangi bir kaza ya da  olumsuzluk vuku bulduğu zaman, tura katılanların gidebileceği resmi makam yok.  Vatandaşlarımızın, korsan seyahat acenteleri konusunda dikkatli olmasını, bu tür  kişi ve kuruluşlara itibar etmemelerini istiyoruz. İlla ki hizmet alınacak  acenteden belge istenmeli. Mutlaka sigorta da yaptırılmalı." 
ETİKETLER
#Tatil # tatile gitmek