Konut Haberleri
05 Mar 2015 11:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:26

1 metrekareye 4 bin lira kira!

İzmit Belediyesi, kent merkezindeki simit satış noktalarını 3 yıldan bu yana kiraya vermesiyle önemli bir gelir kaynağına sahip oldu. Dün yenilenen ihale ile 1 metrekarelik simit arabasının yeri, aylık 4 bin liraya kİralandı. Aynı noktanın kirası geçen yıl ise 3 bin liraydı.

1 metrekareye 4 bin lira kira!
İzmit Belediyesi, simit satıcıları ve fırınlar arasında kavgalara neden olan simit satış noktalarını, 3 yıl önce başlattığı uygulama ile ihaleyle kiralamaya başladı. Kentte, 23 simit tezgahının konulduğu yerler 1000 ile 3 bin TL arasında değişen rakamlarla kiralandı. Geçen yılki kira sözleşmesi süresinin dolması nedeniyle İzmit belediyesi yeniden ihale açtı. Şimdilik 20 simit satış noktasından 13'ü için açılan ihalede Geçtiğimiz yıl, İzmitlilerin Fethiye Caddesi Çeşme Kavşağı olarak bildiği 'Tepecik Mahallesi Fethiye Caddesi 36 numaralı satış noktası', geçen yılki kiracı Çetin Kavşut tarafından aylık 4 bin liraya kiralandı. Kavşut'un geçen yıl aynı yer için aylık 3 bin lira kira ödediği belirtildi.

Diğer 13 satış noktalarının aylık kiraları ise bin 300 ile 2 bin 600 lira arasında değişti. Kalan 7 simit satış noktasının ihalesi ise önümüzdeki hafta Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

'KİRA ÇOK YÜKSEK'

Çetin Kavşut'un aylık 4 bin liraya kiraladığı simit satış yerinde satış yapan Mustafa Kavarkurt, kiraların yüksek olduğunu öne sürdü. Kavakurt, "110 gram simit 1.25 TL. Kira artışı fiyata yansısa bile en fazla gramajı düşer. 5- 10 gram bir oynama olur. Başka da oynama olmaz. Simit 100 gramdan aşağıya düştüğü zaman ne tadı ne de tuzu kalır" dedi. Belediye yetkilileri ise, özellikle 4 bin liraya kiraya verilen simit satış noktasında günde en az 2 bin simit satıldığını ileri sürerek kiranın normal olduğunu savundu.
DHA