Konut Haberleri
23 Mayıs 2015 16:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:43

Tarihi Üsküdar da değişiyor...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında Üsküdar'da kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği kabul edildi..

Tarihi Üsküdar da değişiyor...
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı dördüncü birleşiminde, Üsküdar'da kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği teklifi oylamaya sunuldu.

İBB'nin Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda  Üsküdarr- Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi CHP grubunun ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Raporun teknik boyutu hakkında bilgi veren İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, kanunda ticaret konut alanları ile ilgili bir kısıtlama olmadığını beliterek, Nisan ayında kabul edilip onaylanmış planın mevzuat açısından sorun taşımadığını, dönüşümün yapılacağı alandaki insanların depo alanına taşınacağını daha sonra da eski yerlerine geçeceklerini söyledi. Depo alanda mümkün olduğu kadar fazla konut üretilmesini istediklerini de belirten Soysal, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken insanların ikamet edeceği alanların hazır olması gerektiğini, bu kapsamda Üsküdar Belediyesi ile TOKİ'nin imzalayacağı protokolle konutlar hak sahibine verileceğini söylei.