Konut Haberleri
05 Mar 2017 14:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

Tarihi kampanya sona eriyor! Son gün 31 Mart

Darbe girişiminin ardından Emlak Konut'un başlattığı tarihi kampanya devam ediyor. 20 yıl vadeli ev sahibi olmak isteyenler için son tarih 31 Mart...

Tarihi kampanya sona eriyor! Son gün 31 Mart
Emlak Konuy GYO, tarihi bir kampanyaya imza attı ve 20 yıl vadeli konut satışlarını başlattı... 1 Şubat'ta başlayan kampanya, Emlak Konut'un geçen sene yaptığı kampanyayı geride bıraktı. Öyle ki 1 ayda hedeflenen ciroya 15 günde ulaşıldı.

Kampanya kapsamında yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı imkanları sunuluyor. Bu tarihi kampanyaya GYODER'de destek verirken özel firmalar da katıldı. Konut alıcılarının akın ettiği kampanya 31 Mart'ta sona erecek.

"Fırsatı değerlendirmek lazım"

Sektörün önde gelen isimler konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, Mart sonuna kadar fırsatların değerlendirilmesi önerisinde bulundu. Yılmaz; ''Örnek vermek gerekirse Validebağ Konakları projemizde yüzde 10 KDV avantajı var'' dedi ve ekledi:'' Zaten satışa piyasa koşullarında yüzde 50 daha uyguna çıktık. Bu koşullar bir süre sonra fiyatlara yansıyacak maliyetlerle sona erer. Fırsatı değerlendirmek lazım.”

“Şu anda alan kazançlı çıkar”

Sur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Mart sonuna kadar ilan ettikleri gibi kampanyayı sürdürdüklerini anlattı.

Elmas şöyle devam etti: “Şu anda fırsat hala devam ediyor. Bu kampanyaları biz sonsuza kadar sürdüremeyiz. Ciddi anlamda firmalar bankalara faiz farkı ödüyorlar. Birçok firma kampanyaya ayrılan kotalarını doldurdu. Bizim de doldurduğumuz var. Ama Mart sonuna kadar devam edeceğiz. Gerekirse ilave kontenjan açabiliriz. Ev almak için çok uygun bir dönem. 6-7 aydır bir süreçte döviz kurları, enflasyon derken bunlar eninde sonunda fiyatlara yansıyacak. Bu avantajı kaçırmamak lazım. Talep de çok yüksek. Şu anda alan kazançlı çıkar.”

''Son ayların en güzel konut satış rakamları''

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kampanya ve mevcut koşullar sayesinde ‘son yılların en güzel Şubat ayının' yaşandığını kaydetti. Durbakayım, “Önce Tüketici üzerinde önemli bir yük olan damga vergisi kaldırıldı. KDV oranları iyileştirildi'' dedi.

Nazmi Durbakayım sözlerine şu şekilde devam etti: ''Yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı verildi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için KDV indirimi sağlandı” dedi. Emlak Konut GYO kampanyası ve inşaat firmalarının da uzatılan vade, düşen faiz oranları ile destek verdi. Son ayların en güzel konut satış rakamları ortaya çıktı. Her sektörün, her kurumun hazırladığı bu güzel ortam “konut almak için tam zamanı” ifadesinin hakkını verdi. Mart sonuna kadar devam edeceği açıklanan bu kampanya fırsatlarının bir daha bulunamayacağını düşünüyorum.”