Konut Haberleri
28 Mayıs 2015 09:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:44

Beşiktaş Stadyumu'nda neler oluyor? Tarih nereye gidiyor?

Kartal yuvasıydı, Çarşı’nın gözbebeğiydi. İki kere temel atıldı, adı defalarca değiştirildi. Halkın değimiyle Dolmabahçe, eski resmi adıyla İnönü Stadyumu, şimdiki adıyla Vodafone Arena Stadyumu'nda neler oluyor? Tarihi bina olarak bilinen ve yıkılmaması gereken bölüm neden kapalı?...

Beşiktaş Stadyumu'nda neler oluyor? Tarih nereye gidiyor?
O stad ki ne dönemlere tanıklık etti. Eski adıyla Beşiktaş İnönü Stadyumu, Boğaz’a karşı, dünyanın en güzel manzaralı stadyumlarından... O statta, taraftarlar hop oturdu hop kalktı, yeri göğü inletti ve defalarca desibel rekorları kırıldı. 

Daha büyük ve modern bir stat planlayan siyah-beyazlı yönetimin yeni projesi, yılan hikâyesine döndü. Anıtlar Kurulu’ndan izin beklendi.

Yapımına başlanan stadyumun, aylar sonra ilk kez, ilk maçta topu ağlarla ilk kez buluşturan ve takımın yıllarca başkanlığını yapan merhum Süleyman Seba için kapılar açıldı... Büyük başkan evinden uğurlandı sonsuzluğa... 

Ancak yeni stadyumun yapımı sırasında  “Altından su çıktı”, “Tarihi eser çıktı” denildi. Kapasite konusunda bile anlaşmazlıklar yaşandı. 

Yıl 2013 tarih 11 Eylül... O dönemde yıkımı devam eden Beşiktaş İnönü Stadı'nda, ofis olarak kullanılan kısımda yangın çıktı. Nedeni bilinmeyen yangın tarihi eser kapsamına girdiği için yıkılamayacak kısımda çıktı. 

Şimdi de Dolmabahçe Sarayı'na bakan o bölüm kapandı. Nasıl mı? Mantolama sistemiyle. İçeride neler olduğu tam olarak bilinmese de yıkım veya söküm benzeri bir durum olduğu fotoğraflandı...

Beşiktaş Spor Kulübü'ne sorduğumuzda durumun 3 No'lu Anıtla Kurulu onayıyla sürdüğü belirtildi. Belirli bir bölümün söküleceğini söyleyen Genel Müdür İhsan Coşkun, yenisinin yapılacağını iddia etti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise seçim sürecindeki yoğunluk sebebiyle sorularımıza henüz cevap vermedi...

Biz de Beşiktaş camiası, beşiktaş halkı ve toplum adına buradan soruyoruz... O tarihi eser olarak yıkılmaması gereken kısımda neler oluyor?