Konut Haberleri
13 Ara 2018 17:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:04

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İkinci 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde yurt dışındaki yatırımcılar için önemli bir adım da atılacak.

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan planda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışma ve projeleri de yer aldı.

Vatandaşların ve yabancı yatırımcıların Türkiye'deki taşınmaz yatırımlarına yönelik bulundukları ülkelerden işlem yapabilmelerinin sağlanması ve Türkiye'ye yabancı sermaye akışının hızlandırılması amacıyla Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalarına başlanacak.

Akıllı şehirlerin altyapısını oluşturmak üzere 2019-2022 Ulusal Akıllı Kent Stratejisi ve Eylem Planı tamamlanacak ve izlenecek, Kentsel Dönüşüm Projelerinin Hazırlığında ve Uygulamasında Sosyal Boyutun Güçlendirilmesi Projesi hayata geçirilecek.

Beş Tapu Bölge Müdürlüğünde Osmanlıca siciller merkez arşivine toplanacak ve tasnifi yapılacak, Türkiye anıt ağaç ve mağara atlası hazırlanacak, kara ve deniz koruma alanlarının artırılması kapsamında Salda Gölü, Karaburun ve Ildır Körfezi'nin özel çevre koruma alanı olarak ilan sürecine kadar olan işlemler tamamlanacak.