Ekonomi
05 Haz 2017 16:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

TANAP faturalara ilaç gibi gelecek!

Dev proje TANAP'ın hayata geçmesiyle birlikte Türkiye'de doğalgaz fiyatlarının ucuzlaması bekleniyor.

TANAP faturalara ilaç gibi gelecek!
Trans Anadolu doğalgaz boru hattı diğer adıyla TANAP projesinin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor. Dev proje tamamlandığında ise Türkiye'de doğalgaz fiyatlarının düşmesi öngörülüyor. 

SOCAR Türkiye Başkanı Aliyev, TANAP'ın tamamlanması ile Türkiye'de kullanılan doğalgaz fiyatlarının da ucuzlayabileceğini ifade ederek "Azerbaycan gazı her zaman ucuzdur" dedi.

SOCAR Türkiye Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR'ın Petkim'i Türkiye'den satın aldıklarında değerinin iki misli para verdiklerini belirterek "Çünkü biz Türkiye yatırımlarını stratejik gördük. Elimizi taşın altına koyduk. Şimdiye kadar Türkiye'ye yaptığımız yatırımlardan hiç para kazanmadık. Sürekli yatırım yapıyoruz. Türkiye'de 9 yıldır sadece gelecek için çalışıyoruz" dedi.

"AZERBAYCAN GAZI HER ZAMAN UCUZDUR"

Aliyev, TANAP'ın tamamlanması ile Türkiye'de hanelerin kullandığı doğalgaz fiyatlarının da ucuzlayabileceğini ifade ederek "Azerbaycan gazı her zaman ucuzdur" dedi. Gazete Habertürk'ün haberine göre Aliyev yeni petro kimya parkı kurmak için Türkiye'nin teşviğinin kaynak bulmak açısından önemli olduğunu belirtti.