Konut Haberleri
29 Tem 2016 12:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Taksim Topçu Kışlası yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da belirttiği gibi Taksim Topçu Kışlası'nın mutlaka yapılacağını ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin de opera binası yapılması gerektiğini söyledi...

Taksim Topçu Kışlası yapılacak!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde öldürülenler için Pendik’te yapılan 'Hainler Mezarlığı' tabelasının kaldırıldığını ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da net olarak söylediği gibi Taksim'e Topçu Kışlası'Nın mutlaka yapılacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafındanyapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen Çengelköylülerin unutulmaması için Çamlıca Camisinin yanına büyük bir park yapılarak, "Gazi Çengelköy Parkı" ismini vereceklerini açıkladı.

Taksim Meydanı'nda Osmanlı döneminde Topçu Kışlası'nın olduğunu, bir mimar olarak ön yargılı duruşu kabul edemediğini söyleyen Başkan Topbaş, Taksim Topçu Kışlası'nı yapacaklaırnı zaten Cumhurbaşkanı ERrdoğan'ın da bunu net olarak söylediğini, kışlanın fonksiyonunun sanat galerisi olabileceğini altında da otopark bulunacağını, sanat galerisinin altında da içe ve dışa bakan kafeler yer alacağını belirtti.

Taksim AKM'de her şeyin bir arada yapıldığını ve bunun yanlış olduğunu da söyleyen Başkan Topbaş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da söylediği gibi, AKM'ye İBB'ye ait otopark alanının da ekleyerek güzel bir opera binası  yapılması gerektiğini, önceleri Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne de karşı çıkıldığını ancak şu anda  mükemmel bir tiyatro salonu olarak hizmet verdiğini söyledi.