Konut Haberleri
27 Mar 2015 11:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi başlıyor

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi, nisan ayında havaların düzelmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılacak.

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi başlıyor
Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi, önümüzdeki ay başlıyor. Yaklaşık iki yıl önce yayalaştırılan meydan, daha yeşil bir görüntüye sahip olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önümüzdeki günlerde Taksim Meydanı projesi hakkında ayrıntılı bir açıklama yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, havaların ısınmasıyla birlikte hazır durumdaki projenin uygulamaya konulacağını, meydanın yeşillendirilmesiyle birlikte farklı bir görünüme sahip olacağını belirtti.

İHALESİ YAPILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,
geçen aylarda Taksim ile ilgili projelerinin hazır olduğuna ve ihaleyi yaptıklarına işaret ederek projenin kuruldan da onaylandığını bildirmişti. Başkan Topbaş, “Mevsim itibarıyla biz orayı şantiye haline çevirirsek ‘yağmur çamur bugünden çok daha kötü olur’ diye beklettik. Mevsim şartlarının biraz düzelmesi ile müteahhit hemen girebilecek inşallah” ifadesini kullanmıştı. Topbaş, planlarının Koruma Kurulu tarafından onandığına işaret ederek şöyle konuşmuştu:

“Üst yapı dediğimiz beton ortadan kalkacak. Yeşili, sert zemini olan ve kurulun da kabul ettiği ölçekte bir çalışmayı tamamladık. İstiklal Caddesi’nin yenilenmesi de bu kapsamda olacak. Seçilen malzemeyle İstiklal Caddesi’nde Sultanahmet’te yaptığımız çalışmanın bir benzeri olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üzerinde olacak. İSTON özel üretti. Taksim maalesef sadece geçiş alanı olarak kullanılıyor. İstiyoruz ki Taksim Meydanı yaşanılır bir yer olsun, vakit geçirilsin.”

KULLANILAN BİR MEYDAN
İki firmaya hazırlatılan proje raporunda, oturma birimleri, süs havuzları ve ağaçların, duraklama ile dinlenme alanları yaratarak meydanı kullanılan bir yer haline getirdiği vurgulanıyor. Meydanın simgesi Cumhuriyet Anıtı’nın daha tanımlı hale gelecek şekilde düzenlendiği de raporda belirtiliyor.

AĞAÇLANDIRILMIŞ ADALAR
Projede Cumhuriyet Caddesi boyunca, AKM önünde, Gezi Parkı’yla Marmara Oteli arasında ve Tarlabaşı’nda ağaçlandırılmış yeşil adalar var. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi üzerindeki oturma gruplarının yanında süs havuzları yer alıyor.