Kent Haberleri
09 Nis 2018 10:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:45

Taksim Camii’nin yarısı tamam

2017’nin Şubat ayında temeli atılan Taksim Camii kaba inşaatının yarısı tamamlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bundan sonra minarelerin, iç süslemelerin yapımının yer aldığı süreç başlayacak. İnce işçiliğin devam ettiği Taksim Camii sürecine geçeceğiz” dedi.

Taksim Camii’nin yarısı tamam
Temeli 17 Şubat 2017 yılında atılan ve yaklaşık 2 bin 482 metrekare inşaat alanına sahip olan Taksim Camii'nin yapımı devam ediyor. Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzası taşıyan caminin, ana kubbe ile otopark bölümünde çalışmalar sürüyor.

İNCE İŞÇİLİĞİ BAŞYACAK

Cami inşaatının geldiği nokta ile ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, ''Kaba inşaatın yüzde 90'ı bitti. Böylelikle camimizin yüzde 40'ı tamamlanmış oldu" dedi. Demircan, caminin yapımının yeni bir teknolojik yaklaşımla sürdüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti: ''Cami inşaatı hem yukarı doğru hem de aşağıya doğru devam etti. Yukarıda ana kubbenin yakın zamanda kapandığını görüyoruz. En alt katta da temel tamamlanıyor. Caminin kaba inşaatını hızlı bir şekilde, çevreyi de çok rahatsız etmeden tamamlama noktasına geldik. Bundan sonra minarelerin, iç süslemelerin yapımının yer aldığı süreç başlayacak. İnce işçiliğin devam ettiği Taksim Camii sürecine gececeğiz.''


Ahmet Misbah Demircan, caminin açılmasıyla Taksim’de sosyal hayatın daha canlı ve renkli olacağını söyledi. 
 
Mimari dokuya uyuyor 

İnsanların caminin mimarisinin Taksim’e yakıştığını, buradaki silüete uyduğunu, hem klasik hem modern yaklaşımıyla güzel bir eser olacağına kanaat getirdiklerini dile getiren Demircan, “Bu da bizi sevindiriyor. Cami bittiğinde çok değişik silüetleri burada görmüş olacağız. Taksim Meydanı’ndan baktığımızdan bir yandan cami, bir yandan kilise göreceğiz. İstanbul’un merkezinden doğru bir fotoğrafı da gösterme fırsatımız olacak’’ değerlendirmesinde bulundu.