Ekonomi
26 Mar 2015 15:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

Sürücüler dikkat! O cezayı iptal ettirdi

Kars'ta Sulh Ceza Hakimliği, otomobiliyle radara yakalanan sürücünün itirazını haklı bularak, "tuzak kurmanın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı" gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.

Sürücüler dikkat! O cezayı iptal ettirdi
Ali Gaffar Okkan Bulvarı'nda 23 Ekim 2014'te 70 kilometreyle gitmesi gerekirken 90 kilometreyle giderek radara yakalanan Necat Yağcı'ya Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 172 lira para cezası kesildi. Cezaya itiraz eden Yağcı, Sulh Ceza Hakimliği'ne "cezanın yasal çerçevede ve hukuka uygun olarak yapılmadığı" gerekçesiyle iptali için dava açtı.

Sulh Ceza Hakimliği de verdiği kararda, sürücünün hız ihlali yapmasının tespit edilerek buna ilişkin fotoğrafın gönderilmesine rağmen, söz konusu yerde uyarı işareti bulunmadığını belirterek, "Yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemenin, tuzak kurmanın, hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı, Yargıtay kararlarının bu yönde olduğu, bu suretle itiraz edenin itirazı yerinde görülmekle usulsüz düzenlenen tutanağın iptaline ve idari para cezasının kaldırılmasına" hükmetti.
ETİKETLER
#trafik cezası #ceza