Kentsel Dönüşüm
17 Şub 2013 00:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:16

Sultangazi'de kentsel dönüşüm

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde yurttaşlar, kentsel dönüşüme "hayır" demek için örgütlendi.

Sultangazi'de kentsel dönüşüm

Halk Meclisi oluşturan yurttaşlar, dün akşam büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşmaya katılan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici ise yöneltilen sorular ve tepkiler karşısında zor anlar yaşadı.

AKP'nin Kentsel Dönüşüm projesiyle mağdur olan yurttaşlar, Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi'nde dernekleşerek mücadele kararı aldı. Kentsel Dönüşüm tehlikesine karşı önlem almak isteyen yurttaşlar büyük bir buluşma gerçekleştirdi.

Gecede, kentsel Dönüşüm projesinin Sultangazililer için neler getireceği konuşuldu. Fener Balat Ayvansaray Derneği yöneticisi Çiğdem Şahin, Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası temsilcisi Öncül Kırlangıç ve Avukat Ayça Çiçek'in de katıldığı gecede yurttaşlar sorunlarına çözüm aradı.

Cumhuriyet mahallesi, mahallenin riskli alan İlan edilmesi üzerine kentsel Dönüşüm projesi kapsamına alındı. Yurttaşlar, ise bunun bir rant sahası olduğunu vurguladı.

Geceye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici de katıldı. Bilici yurttaşların tepkileri karşısında zor anlar yaşadı. Bilici birçok soruya yanıt veremedi. "En rahat kentsel dönüşümün olacağı alan seçilmiştir buna inanın lütfen buna inanın, inanmıyorsunuz.