Ekonomi
04 Ağu 2017 16:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Su faturası E-devletten ödenebilecek!

Vatandaşların birçok işlemini sıraya girmeden internet üzerinden yapabilmesini sağlayan E-devlet sisteminden artık su faturaları da ödenebilecek.

Su faturası E-devletten ödenebilecek!
Birçok işlemi tek tıkla yapma imkanı sunan E-devlet sistemine yeni bir uygulama daha geldi. Artık su faturaları da  E-devlet ile ödeneblecek. 

İdare, Türksat ve BKM arasında imzalanan protokol çerçevesinde e-devlet üzerinden de fatura tahsilatı sisteminin devreye alındığına vurgu yapılan açıklamada, bu sayede abonelerin, faturalarını e-devlet üzerinden ödeyebileceği kaydedildi.

Karekod yöntemiyle ödeme

Açıklamada, İSKİ'nin, ayrıca su faturalarının üzerine karekod koyarak, abonelerine 3 boyutlu güvenlik (3D Secure) sistemi yöntemiyle daha hızlı ve güvenli fatura ödeme imkanı sağladığı vurgulandı.

İSKİ'nin e-devlet hizmeti verdiği alanlar, "Yeni abonelik başvurusu, abonelik i̇ptali başvurusu, i̇ndirimli abonelik başvurusu, başvuru takibi ve i̇ptali, abonelik borç ödeme, baraj doluluk oranları, su analiz raporu, abone bilgileri sorgulama, arıza ve bakım bilgisi sorgulama, fatura bilgileri sorgulama ve fatura ödeme." şeklinde sıralandı.