Ekonomi
18 Kas 2016 18:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:50

Sofralara çinekop bolluğu geldi

Denizlerdeki yaşanan bolluğu dolayısıyla kilogram fiyatı 15 liraya düşen çinekop, bu yıl balıkçıların ağına az takılması nedeniyle, kilogram fiyatı 20-25 lira olan istavritten daha çok tercih ediliyor.

Sofralara çinekop bolluğu geldi
Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, bereketli bir sezon yaşandığını belirterek, özellikle palamut ve çinekop bolluğunun balıkçıları sevindirdiğini ifade etti.

Özkaya, "Bu sene palamut balıkçıların yüzünü güldürdü. Son 10 yılın en verimli palamut avcılığı yapıldı bu yıl. Aynı şekilde, bu yıl Karadeniz'de ve Marmara Denizi'nde herkesi sevindirecek bir çinekop bolluğu yaşandı. Fiyatı düşen çinekoba ilgi de yoğun oldu. Ancak 'denizin kuru fasülyesi' olarak bilinen istavrit bu yıl beklentiyi karşılamadı." diye konuştu.

"Vatandaşlar istavrit yerine çinekop alıyor"

Tekirdağ'da balıkçılık yapan Hasan Erol ise denizlerdeki balık bolluğunun tezgahlara da yansıdığını vurgulayarak, "Yaşanan bolluğun ardından, palamut artık azalmaya başladı. Ancak çinekop bolluğu devam ediyor. Önceki yıllarda hamsi ve özellikle de istavrit en çok satılan balıktı. Bu yıl istavrit çok az olduğu için fiyatı da biraz pahalı. Bu nedenle vatandaşlar kilogramı 20 lira olan istavrit yerine 15 liraya çinekop alıyor." değerlendirmesinde bulundu.