Konut Haberleri
12 Şub 2016 09:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

SOCAR'ın Ceo'sunu fena dolandırdılar

Petkim Yönetim Kurulu üyesi ve SOCAR Türkiye CEO'sunu kredi kartı dolandırıcıları çarptı

SOCAR'ın Ceo'sunu fena dolandırdılar
Her gün bir ünlü isim dolandırıcıların kurbanı oluyor. Azerbaycan’ın ünlü petrol şirketi SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz bir alışveriş merkezinde kredi kartında sorun çıkınca bankayı aradı.

Müşteri temsilcisi Yavuz’a, “Kredi kartınızı kaybolduğunu söyleyerek iptal ettirmişsiniz. Yeni kredi kartınızı da sizin adresinize gönderdik” açıklaması yaptı. Yavuz bunun üzerine başvuru yapmadığını belirterek kredi kartını iptal ettirdi. Yapılan incelemede işadamı tarafından iptal edilen yeni kredi kartından 150 bin TL paranın çekildiği tespit edildi.

Limitler yükseldi
Kimliği belirsiz dolandırıcıların, işadamı Yavuz’un kimlik bilgileriyle bankanın müşteri temsilcisini arayarak kendini işadamı olarak tanıttığı, kredi kartını kaybettiğini belirterek yeni kart istediği ortaya çıktı. Dolandırıcıların kartın gönderilmesi için de yeni bir adres ve yeni bir telefon numarası tanımladığı kaydedilirken, limiti de yükselttikleri belirlendi.

Yapılan çalışmalarda kredi kartının gittiği adres de kartı alan kişinin S.A. olduğu belirlendi. Elde edilen bilgilerin ardından S.A. gözaltına alındı. Kendini işadamı Kenan Yavuz olarak tanıtarak kredi kartını çıkartan şüphelinin kimliği tespit edilmesi için çalışma yoğunlaştırıldı. S.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 kişi daha tespit edildi. Polis şimdi bu 2 şüpheliyi arıyor.
Mehmet Ali Demir/Vatan
ETİKETLER
#Socar Türkiye #SOCAR