Kentsel Dönüşüm
18 Ara 2017 14:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Şişli Etfal ve Okmeydanı hastaneleri yıkılıyor

Yeni yapılan şehir hastaneleri sonrası İstanbul'un bazı eski hastanelerinin yıkılacağı duyuruldu. Yıkımların arkasındaki en büyük neden ise hastane binalarının depreme karşı dayanıksız olması.

Şişli Etfal ve Okmeydanı hastaneleri yıkılıyor
Hürriyet Gazetesi'nden Meltem Özgenç'in haberine göre; Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş şehir hastanelerinin açılması sonrası depreme dayanıksız olan bazı hastanelerini yıkılacağını duyurdu. Gümüş, yıkılacak hastaneler arasında Şişli Etfal, Okmeydanı ve Kartal Hastanelerinin de bulunduğunu dile getirdi.   

ETFAL SEYRANTEPE'YE GİDİYOR

Gümüş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Şehir hastaneleri nedeniyle bazı devlet hastaneleri kapatılacak. Depreme dayanıksız olan hastaneleri yıkacağız. Örneğin İstanbul’da Şişli Etfal yıkılacak, Seyrantepe’ye yapacağımız yeni hastaneye taşınacak. Okmeydanı’nın eski hastanesini yıkıyoruz, yenisini yapıyoruz. Kartal Hastanesi de yıkılıp, yenisi yapılacak. Haydarpaşa Hastanesi’nin tarihi binası kalacak, gerisi yıkılacak ve tarihi dokuya uygun yeni bir hastane yapılacak. Ankara’da Numune Hastanesi’nin tarihi binası kalacak. Diğer binalar yıkılacak.