Sektörel
10 Kas 2015 17:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:44

Şişecam üretimde yeni bir rekora imza attı

Şişecam toplamda 7 milyon ton üretim gerçekleştirerek 639 milyon lira net kar elde etti

Şişecam üretimde yeni bir rekora imza attı
Şişecam'ın 2015 yılı Ocak-Eylül dönemindeki konsolide net satışları 5.4 milyar TL, net karı ise 639 milyon TL olarak gerçekleşti. Topluluk, aynı dönemde 800 milyon TL’den fazla yatırım harcaması gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Şişecam Topluluğu 2015 yılının ilk dokuz aylık döneminde yaklaşık 5.4 milyar TL satış geliri elde etti. Topluluğun Ocak-Eylül 2015 döneminde yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında toplam 3.2 milyon ton cam, 1.6 milyon ton soda ve 3 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirildi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2015 yılı Ocak-Eylül dönemi finansal sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Konsolide net satışlar 5.4 milyar lira

“Eylül ayı sonu itibarıyla konsolide net satışlarımız 5.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, konsolide satışlar içinde Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı ise yüzde 52 oldu. Geçen yıl kademeli olarak devreye alınan üretim tesislerinde yükselen kapasite kullanım oranlarının da olumlu etkisiyle yılın üçüncü çeyrek sonu itibarıyla konsolide EBITDA marjımız önceki yılın aynı dönemine göre 3 puan artış göstererek yüzde 24.2 oranında gerçekleşti. EBITDA hacmi ise 1.3 milyar TL seviyesini aştı. Siyasi ve ekonomik belirsizliklerin önemli ölçüde etken olduğu ilk dokuz aylık dönemde, özellikle sürdürmekte olduğumuz üretim noktalarımızın coğrafi dağılımını optimize etme, maliyetlerimizi etkin bir şekilde yönetme ve sürdürülebilir operasyonel mükemmellik odaklı çalışmalarımız üzerine yoğunlaştık. Özellikle ülkemizde siyasi belirsizliğin seçim ile ortadan kalkmış olmasının getireceği öngörülebilir gelecekte de tüm bu yaklaşımlarımız, önümüzdeki dönemlerde de faaliyetlerimizde hayata geçirilecektir.”

802 milyon liralık yatırım

Topluluk olarak yılın ilk dokuz aylık döneminde yaklaşık 802 milyon TL yatırım harcaması ve 540 milyon ABD Doları ihracat yaptıklarını ifade eden Kırman, şöyle devam etti:

“Mali yapımızı Topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak, önümüzdeki yıllarda büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını arttırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere, tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir karlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda izlenecek politikalara ilişkin değerlendirmeleri, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşulları da dikkate alarak sürekli yapıyoruz.”