Konut Haberleri
31 Ağu 2016 13:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:37

Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz geldi

SGK İl Müdürlüğü, 43 milyon liralık prim borcunu ödemediği gerekçesiyle Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu...

Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz geldi
Siirt Belediyesinin gayrimenkullerine prim borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SKG) İl Müdürlüğü tarafından haciz konuldu. SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Bazı Alacakların Yeniden  Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun ile ilgili düzenlediği basın  toplantısında, il genelinde vatandaşlardan tahsil oranlarının yüzde 87,63  olduğunu, belediyelerden tahsil oranının ise yüzde 60'lara düştüğünü söyledi. Borcu olan belediyelerin gayrimenkullerine haciz koyduklarını ifade  eden İlbaş, Siirt Belediyesinin gayrimenkullerine borçları nedeniyle haciz  koyduklarını belirtti.

İlbaş, şöyle dedi: "Bunun üzerine Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan beni arayarak,  'Sizi mahkemeye vereceğim.' dedi. Beni neden mahkemeye vereceklerini sorduğumda,  'Bütün gayrimenkullerime haciz koymuşsunuz.' dedi. Ben de, 'Peki neden sizin  gayrimenkullerinize haciz koydum? Çünkü cari ay prim borcunuzu dahi  ödemiyorsunuz. Benim sizden 43 milyon lira alacağım var. Bari bu paranın her ay tahakkuk eden cari parasını verin ki biz bunu tahsil edelim. Siz bizi mahkemeye  verin. Ben sevinirim. Belki bu işi bu şekilde çözmüş oluruz.' dedim. Ben devleti  temsil ediyorum. Görevim, devletin prim alacağını tahsil etmektir." 

"Belediye borçlarının ilgili yasada belirtilen miktarı ödendiği  takdirde haciz kaldırılacak." ifadesini kullanan İlbaş, daha sonra Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgi verdi. İlbaş, kanunun vatandaşlara, belediyelere ve spor kulüplerine büyük  kolaylıklar sağladığını dile getirerek, herkesin bu kanundan faydalanmasını beklediklerini kaydetti.