Ekonomi
03 Tem 2017 09:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:16

'Sıcaktan bunaldık' diyenlere müjde!

Kavurucu sıcak havalardan bunalanlara serinleten haber meteorolojiden geldi. Yetkililer, İstanbul ve çevresindeki iller için yağış beklendiğini açıkladı.

'Sıcaktan bunaldık' diyenlere müjde!
İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde yaşanan kavurucu yaz sıcaklarının bugün de devam etmesi beklenirken, akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenmesi beklenen rüzgarın etkisiyle hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile gece saatlerinden sonra İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın,genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

7 İLDE SICAK HAVA İZNİ

Ankara, Denizli, Muğla, Osmaniye, Amasya ve Çankırı'da aşırı sıcaklar nedeniyle bugün kamuda çalışan, hamileler ve engelliler için idari izin verildi.

Mardin'de ise sıcak hava dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar 2 gün idari izinli sayılacak.