Konut Haberleri
29 Tem 2015 15:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:00

45 yıllık tesis Kadınlar Plajı oldu

Kocaeli Bayramoğlu Koyu’nda, 45 yıl önce eski adı SSK çalışanlarının yararlanması amacıyla kurulan ve bu yılın başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ’Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’, belediye tarafından kadınlar plajına dönüştürüldü.

45 yıllık tesis Kadınlar Plajı oldu
Plajın çevresi kapatılırken, girişine de 7 yaşından büyük erkek çocukların giremeyeceğine yönelik duyuru da asıldı. Daha önce birçok kamu kuruluşu ile bankaların da dinlenme ve eğitim tesisinin bulunduğu Darıca Bayramoğlu’nda, 1972 yılında hizmete açılan SGK Genel Müdürlüğü’ne ait sosyal tesisler, İzmit Körfezi’ndeki kirlilik nedeniyle yıllardır ilgi görmüyordu. Tesisler yapılan anlaşma ile 29 yıllığına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, Büyükşehir Belediyesi’de burayı sadece kadınların denize girebileceği plaja dönüştürdü.

İçerisinde Bungolov tipi evlerin yanı sıra havuzun da bulunduğu tesise, 7 yaşından büyük erkek çocukların girmesi de yasaklandı. Girişin ücretsiz olduğu Kadınlar plajında şemsiye ve şenzlonglardan da para alınmazken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak konuyla ilgili olarak "Özellikle bayanlardan gelen talepler doğrultusunda ilçemizde tamamen bayanlara ayrılan bir plajın yanı sıra, bu plajı da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.