Konut Haberleri
31 Tem 2014 14:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:36

En değerli satış! Ama kimsenin haberi yok!

Sosyal Güvenlik Kurumu, şehir merkezlerindeki en değerli binalarını satışa çıkardı. İstanbul Şişli başta olmak üzere, Ankara, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Manisa'daki SGK binaları ihaleyle satılacak. Ancak ihale ilanının bayram tatiline denk gelmesi ve ihale gününün tatilin hemen ardında b

En değerli satış! Ama kimsenin haberi yok!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özellikle büyük şehirlerde nüfusun yoğunlaştığı yeni yerleşim bölgelerinde hizmet açığını kapatmak üzere yeni binalar yapıyor. Bu binaların maliyetini karşılamak için de şehir merkezlerindeki değerli binalarını satışa çıkarıyor.

İLAN GÜNÜ ŞAŞIRTTI
Türkiye'nin gayrımenkulde en değerli merkezlerine sahip İstanbul, Ankara, Trabzon, Kayseri, Adana, Samsun ve Manisa'daki il binaları ve yardımcı hizmet binaları için ilana çıkıldı. Ancak bu satış ilanı 26 Temmuz Cumartesi tarihli iki gazetede, sayfanın dörtte bir büyüklüğünde çıktı.



KİMSE ANLAMADI!
'Satılık Binalar' başlığıyla çıkan ilanın SGK binalarının satışı olduğu da anlaşılamadı. Çünkü ilan, "Emek İnşaat tarafından aşağıda bilgileri bulunan 15 adet gayrımenkul ihaleyle satılacaktır" duyurusuyla çıktı. İlanda binaların ili, ilçesi, ada, parsel bilgileri ile muhammen bedeli ve ihale tarihi ile saatine ilişkin bilgiler yer aldı. Bu binaların hangi kuruma ait olduğu ise anlaşılamadı.

İhale duyurusunun bayram tatiline denk getirilmesi ve ihale gününün 6, 7, 8, 11, 12 ve 13 Ağustos olarak çok yakın bir tarih olarak belirlenmesi kafalarda soru işaretine neden oldu. Bu ilan kimse görmesin diye mi tatil gününe verildi, binalar birilerine söz mü verildi, sorularına neden oldu.

EMEK İNŞAATIN YÜZDE 49'U SGK'NİN
SGK yöneticileri ise kurumun yeni hizmet ihtiyacını karşılamak için, kaynak yaratmaya çalıştığını vurguladılar. Şehir merkezlerinde atıl hale gelen binaların satılarak yeni bina yapımı için kaynak yaratmak istendiğini, bunun için de yüzde 49 hissesi SGK'ya ait olan Emek İnşaat'a bu binaların satış için verildiğini vurguladılar.

Ancak yöneticiler, ihale ilanının bayram tatiline denk gelmesinin ve ihalesi süresinin bu kadar kısıtlı belirlenmesinin doğru olmadığını belirttiler. Yine ihale ilanında bu binaların SGK'ye ait il ya da ilçe binaları olduğunun belirtilmemesinin de yanlışlığına dikkat çektiler.

YENİ BİNALAR BİTENE KADAR HİZMET DEVAM EDECEK
SGK yetkilileri,
söz konusu binalarda şuanda hizmetin devam ettiğini, ihale şartlarından birinin de kurumun yeni binaları bitene kadar bu birimlerin SGK'da kalması olduğunu belirttiler. Dolayısıyla inşaatı devam eden yeni binalar bitene kadar, SGK bu gayrımenkullerini satsa da kira ödemeksizin, 3 ay ile 3 yıllık sürede hizmete devam edecek.