Yurtdışı-Yabancı Yatırım
19 Mar 2014 13:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:57

Servet GYO'dan Almanya'da dev yatırım!

Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO, Almanya’da dev bir yatırıma imza attı.

Servet GYO'dan Almanya'da dev yatırım!
Mayıs 2013’de halka arz edilen, bünyesinde; alışveriş merkezleri, ofis binaları, iş ve endüstri merkezleri, depolar ve lojistik merkezleri bulunan, bir Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO, Almanya’da dev bir yatırıma imza attı.

Servet GYO, yurt dışındaki ilk yatırımını Almanya'ya yaptı. Avrupa'nın en yoğun iş bölgesi olarak nitelenen, dünyanın büyük sanayi, ticaret ve finans kuruluşlarının merkezi olan, uluslararası fuarların düzenlendiği Frankfurt, aynı zamanda Avrupa'nın tam ortasında yer alıyor. Almanya Merkez Bankası ve Avro bölgesindeki 17 ülkenin para politikasını yöneten Avrupa Merkez Bankası da Franfurt'ta bulunuyor. Frankfurt'u Avrupa'nın en önemli sanayi, ticaret ve finans merkezi yapan şey, ekonomik üs olduğu kadar lojistik konumu ve sunduğu ulaşım imkanlarıdır. Başta Main Nehri olmak üzere, Frankfurt limanlarından okyanus yoluyla dünyanın her limanına ulaşılıyor. Dünya'nın en gelişmiş karayollarıyla Avrupa'nın dört bir yanına açılan Frankfurt, hızlı tren ve dev yük istasyonlarıyla demiryolu taşımacılığında en büyük demiryolu ağına sahip. Havayolu kargo taşımacılığında dünya ikincisi olan ve yılda 60 milyon ziyaretçi alan Franfurt Havalimanı, dünyanın en işlek havalimanı olma özelliğini taşıyor.
Sinpaş

Avrupa ekonomisinin kalbine dev yatırım

Servet GYO, ilk yurt dışı yatırımını, Avrupa ekonomisinin kalbinin attığı şehre, Frankfurt'a yaptı. Frankfurt'un kuzeyinde yer alan ve yaklaşık 291.159 m2 kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area'yı, Ocak 2014 devraldı. Komplekse, şehrin doğu'yu batı'ya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenilerek, OST-WEST kısaltılarak OSWE ismi verildi.

Servet GYO'nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, OSWE'yi 19 Mart tarihinde Shangri-La Bosphorus'da gerçekleştirdikleri basın toplantısında, “OSWE, ticari bir komplekstir ve lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları ve TV stüdyosundan oluşmaktadır. 291.159 m2 kiralanabilir alana sahiptir ve 83.000 m2'si hali hazırda kiralanmıştır. Birbirinden farklı ve sektörünün öncü şirketleri olan; BLG Logistic, Universium Incasso, Möbelum ve Rene Sola mevcut kiracılarından bir kaçını oluşturmaktadır. Kompleksin depo alanı 207.736 m2, ofis alanı 83.423 m2, brüt yapı alanı 313.180 m2'dir. 1850 araç kapasiteli park alanı mevcuttur. Bugün ki rayiçle, sigorta değeri yaklaşık olarak 450 milyon avro iken, yeniden yapım değeri aşağı yukarı 600 milyon avro olarak düşünülmektedir.” sözleriyle tanıttı.

Global ticaretin dev kompleksi; OSWE

242.399 m2 arazi üzerinde yerleşik, bölgedeki en büyük ticaret üslerinden biri olan OSWE, Frankfurt'un am Main, Hanauer Landstrasse 360 bölgesinde yer alıyor. Global ticaretin dev kompleksi; depolama, büro, konaklama yeme/içme alanlarıyla kiralayanlara, emtiasını sipariş öncesinde sevkederek uzun yol sürelerini sıfırlama imkanlarını sunuyor. Bu haliyle uzak mesafe ticaret için emsalsiz olan kompleks, otobana 1 km, tren istasyonuna 10 dakika, uluslararası hava limanına yalnızca 20 km. mesafede, çok değerli bir lokasyonda bulunuyor. Kompleksin yer aldığı cadde, şehrin en hızlı gelişen bölgesi olarak nitelenirken, Avrupa Merkez Bankası da bu cadde üzerinde inşa ediliyor.
Servet GYO

Toplantıda, “Kıtalararası ticarete yön veren şirketlerin başarılarının temelinde, işlerini uluslararası bir köprü olarak görmeleri olduğunu” vurgulayan Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “OSWE'nin lokasyon olarak tüm dünyaya açılan farklı kapılara sahip bir ticaret kompleksi olduğunu, 360 derece ticaret yapma imkanı sunduğunu, doğu ile batı arasında bir köprü konumunda bulunduğunu” ifade etti.

Avrupa'nın merkezinde tek katta 20.000 m2 ofis imkanı

Konforlu kullanım ve rahatlık için, modern mimarinin yatay konsepti ile tasaralanan kiralanabilir ofisler, OSWE'nin ana cadde üzerindeki 21.265 m2 alan dahil olmak üzere, 81.265 m2 alanında bulunuyor. Tek katta 200 m2'den 20.000 m2'ye kadar ofis seçeneği sunan OSWE, ferah ve geniş bir çalışma imkanı sunuyor.

OSWE, depolama alanlarıyla oldukça kullanışlı bir yapı. Yüksek raf sistemi kullanımına uygun olan ve 30 metreyi bulan yüksek tavanlı depolar, çok katlı depolama imkanı sağlıyor. Depo girişleri, TIR'ların yanaşmasına uygunken, yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki limandan gemilerle gelen yük, tren vagonlarıyla hacmi 750.00 m3'ü bulan depolara doğrudan taşınıyor.

Her türlü ekipmanın rahatlıkla kullanılacağı büyüklükte, televizyon ve film stüdyoları olan OSWE, alt yapısı tamamen hazırlanmış stüdyolarda fotoğraf çekimi ya da film prodüksiyonlarını bir başka platforma gitmeden yapabilme imkanını sunuyor.

OSWE'nin içinde bulunan bir diğer alan ise, özel teknik altyapıya sahip arşiv alanları.  Belge ve dosyaların saklandığı bu bölüm, şirketlerin/kurumların hafızalarını güven altına alıyor.

OSWE'de; işi keyfe dönüşütürecek her ayrıntı özenle planlanmış. Yeşil alanlara, mola teraslarına, dünya mutfaklarının seçkin restoranları ile aktif yaşam alışkanlıklarını çalışırken de sürdürmek isteyenler için özel spor salonlarına yer verilmesi planlanıyor.

Çok amaçlı ve fonksiyonel çözümler sunan yapısıyla, işine değer katmak isteyen ve ideal çalışma esasları baz alınarak tasarlanan OSWE'nin hedef kitlesini sadece Türk girişimciler oluşturmuyor. OSWE, hedefi kıtalararası ticaret olan Avrupa girişimcilerini, “360 derece ticaret bağlantısı” mottosuyla bekliyor.