Röportaj
15 Tem 2015 11:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:57

Sektörde fiyatlar çok gerçekçi değil

Kuyumculuk sektörünün 75 yıllık firması Altunbüken Holding, gayrimenkule iddialı girdi. RELUX Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, sektörde fiyatların çok yükseldiğine dikkat çekerek rakamların çok gerçekçi olmadığını söyledi

Sektörde fiyatlar çok gerçekçi değil
Kıymetli maden ve kuyumculuk sektörünün en köklü gruplarından biri olan Altunbüken Holding, inşaat sektöründe de markalı projelerle ilerliyor. Altunbüken Holding ve RELUX Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, projelerini, yatırımlarını ve ayrıcalıklarını Emlakeki.com’a anlattı…
N Altunbüken Holding inşaat sektörüne ne zaman girdi?
Markalı olarak sektörde 2 yıldır yer alıyoruz. Biz taahhüt yapmıyoruz. Bizim işimiz proje geliştirmek.
Projelerinizden bahseder misiniz?
RELUX markasıyla bu sektörde ilerliyoruz. Kendimizce en iyisi yaparak lüksü yeniden tanımlamak istedik. Projelerimizde yeni konseptler ortaya çıkardık. Mesela Kidz… çocuklar için özel odalarımız var… Parkesinden boyasına kadar onların hassasiyeti için yapılmış ürünler kullanıyoruz. 2014 yılında Londra’da International Property Awards’ta 5 yıldızlı en iyi ofis projesi ödülü kazanan RELUX RSO 50 Suit&Office bizim projemizdir. RELUX RFF 35 Finance Flats var.
Fiyatlarınız nedir?
10 bin-12 bin TL gibi… Tabi farklı taleplere göre. Bizim müşterimiz genelde yatırımcı kitle… O kitle de bizi bildiği için onların durumuna göre ilerliyoruz.



Projelerinizin yüzde kaçı satıldı?
RFF'nin yaklaşık yüzde 60'ı satıldı hatta belki daha fazla, diğerinin de yaklaşık yüzde 50'si…
Projelerinizde olmazsa olmazınız nedir?
Gayrimenkul sektörünün hammaddei temeli insandır. Proje geliştirmeden tutun da inşaasına,satışına ve alıcısına kadar. Bu yüzden her nokta buna göre tasarlanmalı. Önce insan diyerek yola girdik. Kendi çapımızda iyi yapacağımız işe odaklanıp orada iyi olmak istiyoruz.



TÜRKİYE’de zengin bir kesim ve popülasyonun olduğuna değinen Altunbüken, vaadlerin de hep var olduğunu söyledi. Altunbüken şöyle devam etti: “Biz kendi çapımızda iyi yapacağımız işe odaklanıp orada iyi olmak istiyoruz. Önemli olan lükste ne yaptığınızdır. Lüks konutta satış fiyatlarını çok yanlış buluyorum. Rakamların pek gerçekçi olduğuna inanmıyorum. Bin tane müteahhitin olduğu bir yerde 60 olan fiyat 85’e çıkıyor. Böyle bir yerde para kazanman imkansız. İşin jargon olmalı. Maliyetler üç aşağı 5 yukarı bellidir. Ama asıl önemli olan ne kadar satış yapabileceğinizdir. Yoksa bizim Bağdat Caddesi'nde yapacağımız 3 tane yerimiz var ama bir beklemek ve durmak gerektiğini düşünüyoruz. “



İyi yerde iyi işin alıcısı olur
GAYRİMENKUL sektöründe ilk etapta yatırımcı kitlesi bulmanın zor olduğuna değinen Cem Altunbüken, kendilerinin satış baskısı olmadan ilerlediğini söyledi. Altunbüken şöyle devam etti: “Ataşehir projemizde evlerin yaklaşık yüzde ellisini satmıştık. Projelerimizi çok merkezi yerlerde yaptık. Satış baskımız olmadığı için oldukça relax ilerliyoruz. İyi yerlerde ve iyi iş yaptığınızda her zaman bir alıcısı oluyor. Sizin durumunuz çok önemli burada. Biz her zaman keyifli işler yapmak peşinde olduk. Dolayısıyla bizim hedefimiz güzel yerlerde iş yapmak.”

Topkapı ve Bodrum geliyor
ALTUNBÜKEN önümüzdeki dönemde yapacakları yatırımları şu ifadelerle anlattı: “Aldığımız iki tane arsamız var. Bu arsalar Topkapı ve Bodrum tarafında yer alıyor. Bağdat Cadde tarafında yine arsalarımız var. Bizim asıl amacımız 5 sene içinde yapılandıracağımız alanları şimdiden belirlemek. Şehir içinde önemli yerleri kovalıyoruz.”

Kentsel dönüşümde taleplere bakıyoruz
İSTANBUL’da kentsel dönüşüm konusunda da çalışmalar yapacaklarına bu konuda da ön hazırlıklarının sürdüğünü belirten Cem Altunbüken, “Arayışlarımız sürüyor” dedi ve ekledi: Ataşehir bölgesinde Barbaros Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapmak üzere çalışmalar yürüyüyoruz. Güzel yerlerde konuşlanma halimiz sürüyor.”

Otel yatırımlarımda villa konsepti
CEM Altunbüken, şu anda iki tane proje yaptıklarını belirterek otel yatırımlarından da bahsetti. Altunbüken şunları aktardı: “Üçüncüyü de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Ancak bir yandan da otel yatırımlarımız var. Mesela Çemberlitaş'ta otel projemiz var. Yani eski binamızı otele dönüştürme ümidimiz var. Bir tane de İstiklal'de olabilir. Yurt içinde 2-3 tane uğraştığımız yer var. Villa tarzı konseptle otel yatırımlarımızı sürdürmek istiyoruz.”

Lükse yaşam kalitesinin derecesidir
“RELUX’ü tasarlarken lüksün sadece paranın satın alabileceği en pahalı şeylerden ibaret olmadığını keşfettik” diyen Cem Altunbüken,  projelerinde bunları en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi. Altunbüken, “Lüks, bize göre, mimarlıkla, biçim haline gelmiş yaşam kalitesinin derecesidir. Ve bu derecenin de çok yüksek olması gerekir. Projelerimizde Gökhan Avcıoğlu ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.