Ekonomi
16 Eki 2016 16:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:45

Şekerbank’tan çiftçilere destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı ve Şekerbank’ın desteği ile yürütülen “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı”nın 2016 yılı kazananları belli oldu.

Şekerbank’tan çiftçilere destek
Adana, Adıyaman, Artvin, Bolu, Iğdır, Kırşehir, Sinop, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 9 farklı ilden 424 kadın çiftçinin projelerinin değerlendirildiği program kapsamında, her ilin dereceye giren birincileri İzmir’de düzenlenen ödül töreninde  biraraya geldi.


Programa Adana’nın Narlıca Mahallesi’nden katılan Yeliz Tok’un ‘Lavanta Kokulu Kelebekler’ projesi Türkiye birincisi seçildi.  İkincilik ödülü ise Iğdır’dan ‘Tarımın Açan Renkleri’ projesiyle 20 yaşındaki Sevtap Nur Eroğlu’nun oldu. ‘Yalova’da Akla Gelince Manda, Güney Köy’de Anında’ projesiyle programa Yalova’dan katılan Müyesser Martı ise Türkiye üçüncüsü oldu. Jüri özel ödülü kapsamında değerlendirilen 3 projeden biri olan ve programa Adıyaman’dan katılan ‘Limonlu Zahterella’ projesi ile Ayşe Nur Işık, ödülün sahibi oldu.

Kadın çiftçilere ödüllerini Başbakan Binali Yıldırım takdim etti. Yıldırım, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze’ye de programa sağladıkları destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.