Konut Haberleri
02 Şub 2015 13:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:21

Saraya ret!

Katar kraliyet ailesi, Londra'da 17 yatak odası, 14 salon, 4 yemek odası, yüzme havuzu ve bir sinema salonunun yer alacağı saray yaptırmak isteyince belediye memurundan 'hayır' yanıtını aldı

Saraya ret!
Katar kraliyet ailesinin Londra Westminster bölgeisnde saray inşa etmek isteyince belediye memurunun engeline takıldı. Westminster belediyesinde görevli memur Matthew Rees, söz konusu saray projesini şehir planlamasına uygun olmadığı gerekçesi ile reddetti.

Westminster bölgesinde 120 milyon sterlin yani 440 milyon lira ödeyerek 2 malikane satın alan  Katar eski emiri ve eşi, 17 yatak odası, 14 salon, 4 yemek odası, yüzme havuzu ve bir sinema salonunun olması planlanan saray için 200 milyon sterlin yani yaklaşık 731 milyon lira değer biçti. Ancak herşey hazırlanmış omsına rağmen saray projesi belediye tarafından kent planlamasına uygun olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Olayı Guardian gazetesine değerlendiren İşçi Partisi grubunun lideri Paul Dimoldenberg ise milyon sterlinlik konut yapmaya gerek olmadığını, öncelikle orta ve düşük gelirli insanlara ev bulmak gerektiğini söyledi.