Konut Haberleri
04 Kas 2017 09:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Şehirler sular altında kalacak!

Bilim adamları Şangay, İskenderiye, Rio, Osaka ve Miami'nin küresel ısınma sebebiyle 2 metre yükselen deniz sularının altında kalacağını açıkladı.

Şehirler sular altında kalacak!
Bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre sıcaklıklar 2100 yılında toplam 3 derece yükseldiğinde Beyaz Türklerin rağbet gösterdiği Miami'nin de aralarında yer aldığı Şangay, İskenderiye, Rio, Osaka'da küresel ısınma nedeniyle şehirler 2 metre yükselen deniz sularının altında kalacak.

Olacaklar çok ürkütücü

Gazetesi'nde yer alan habere göre; Climate Central kuruluşundaki bilim adamlarının çalışmasına göre deniz sularının yükselişinden en çok Asya kıtasındaki şehirler etkilenecek. Climate Central Deniz Seviyeleri ve Etkileri Başkan Yardımcısı Dr. Ben Strauss, "Eğer gezegeni 4 derece ısıtırsak olacaklar gerçekten çok ürkütücü ve üzücü. Birçok ünlü abide ve anıt ve birçok şehir deniz suları altında kalacak. Kıyı şehirlerde yaşayan yarım milyardan fazla insan suların yükselişinden etkilenecek" şeklinde açıklama yaptı.

Bilim insanlarının son tahminlerine göre karbon salınımları nedeniyle 2100 yılı itibariyle yerkürede sıcaklıkları 3 derece artacak. Ancak Paris İklim Anlaşması uyarınca dünya çapında neredeyse tüm hükümetler sıcaklık artışını 2 derece ile sınırlandırmayı hatta bu hedefi 1.5 dereceye kadar çekmeyi hedefliyor. Bilim insanlarının tahminleri ise hükümetlerin bu çabasının boşa çıkacağını gösteriyor.

Miami'de 2.7 milyon insan etkilenecek

Climate Central'ın raporuna göre, suların yükselerek şehirleri yok etmesi sonucunda milyonlarca insanın hayatı olumsuz şekilde etkilenecek. Sıcaklığın 3 dereceye çıkmasıyla suların yükselmesi sonucunda, Şangayda 17.5 milyon, Hong Kong'da 7 milyon ve Osaka'da 5.2 milyon, İskenderiye'de 3 milyon , Hague'da 2.5 milyon, Miami'de 2.7 milyon ve Rio de Janerio'da 1.8 milyon insanın hayatının etkilemesi bekleniyor.

Türk yatırımcılar Miami'ye demir attı

İklimi, doğal güzellikleri, denizi, sahili ile öne çıkan Miami, Türkler tarafından oldukça rağbet görüyor. Bilim insanların yaptığı bu açıklama Türkleri durdurur mu bilinmez... Turyap Miami Realty Broker'ı Hilal Borque, Miami'yi Türkler için cazip kılan nedenleri şu şekilde sıraladı; "Yabancıya kredi imkanı sunan, hem ilk ev ya da yatırım amaçlı kredi fırsatlarının sunulduğu; yatırımın yüzde 30'u gibi para koyarak kredi alabileceğiniz firmalar bulunduğu için tercih ediliyor. Dünyanın en büyük limanlarından biri olması, en büyük işletmelerinin olduğu dünyanın tanıdığı, bildiği bir şehir olması cazibesini artırıyor." 

Serdar Ortaç'a kötü haber

Ünlü pop şarkıcısı Serdar Ortaç, eşi Chloe Loughnan ev almak için Miami'de araştırmalar yapıyordu. Kentin en lüks caddelerinden birinden daire bakan Ortaç, "Eşim seçecek,ben ödeyeceğim,Chloe ev işinden anlıyor" şeklinde konuşmuştu. 
ETİKETLER
#küresel ısınma