Konut Haberleri
16 Eyl 2014 14:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:51

Facia ertesi 'Şantiye Şefi Aranıyor" ilanlarında patlama

10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center asansör faciası sonrasında iş kazalarında cezaların artırılması gündeme geldi. Tedirgin olan inşaat firmaları ise şantiye şefi ilanlarının artmasını sağladı..

Facia ertesi 'Şantiye Şefi Aranıyor" ilanlarında patlama
Türkiye’de son günlerde sayısı atran ölümü iş kazalarının en çok meydana geldiği sektör olan inşaatta, olası bri kaza halinde sorumluların ciddi bir şekilde cezalandırılmasını öngören düzenleme üzerinde çalışıyor.

İnşaat firmalarının da ölümlü kazalardan tedirgin olmaları sonucunda inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayısında artış meydana geldi. 6 Eylül Cumartesi akşamı Mecidiyeköy'deki Torun Center şantiyesinde 10 işçinin 32. kattan zemine düşerek hayatını kaybettiği asansör faciasının ardından şantiye şefi arayan firma sayısında ciddi bir artış meydan geldi.

Hürriyet'ten Can Mumay'ın ahberine göre, Torun Center kazasının ardından iş güvenliğine daha çok önem vermeye başlayan firmalar bu alanda önlemler almaya başladı. Bakanlar Kurulu’nun da ana gündem maddeleri arasında yer alan iş güvenliği konusunda cezaların da artırılması gündemde.

Ünlü bir iş bulma sitesinden gelen istatistiklere göre ise 2014 yılının başından 6 Eylül tarihine kadar (Torun Center kazasının yaşandığı gün) firmalar internet sitesine toplamda 36 tane ‘şantiye şefi aranıyor’ ilanı verirken kaza sonrasından bu sabah saatlerine kadar aranan şantiye şefi sayısı 52 olarak kayıtlara geçti. Yani meydana gelen kazalar ve cezaların artırılmasının gündeme gelmesi, yıl boyunca verilen şantiye şefi aranıyor ilanlarının toplamından daha fazla ilan son 10 günde verilmesini sağladı.