Sektörel
01 Mayıs 2015 13:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:37

Sanal alemde atak yapıyor!

Mudo, Microsoft ve Markafoni, online perakende alanında işbirliğine gitti. Buna göre mudo.com.tr’nin tüm operasyonel ve pazarlama faaliyetleri Markafoni tarafından yürütülecek

Sanal alemde atak yapıyor!
Mudo ile özel alışveriş kulübü markafoni.com, online alışveriş sektörüne model olacak yeni bir işbirliğine adım attı. Microsoft’un E-ticaret ve perakendeye yönelik çözüm ortaklığıyla gerçekleşen işbirliği ile  Mudo.com.tr ’nin artık tüm operasyonel ve pazarlama faaliyetleri,  Markafoni tarafından yürütülecek. İşbirliği çerçevesinde, Mudo’nun online kanaldaki tüm çalışanları Markafoni Grubu bünyesine dahil olacak.Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu, “Bu birlikteliğin büyük başarı getireceğine inanıyorum. Microsoft’un desteğiyle Markafoni ile yaptığımız işbirliği, bu alanda gerçekleştirilmiş en önemli beraberliktir” dedi.

Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ise, öncü şirketlerin gelişimlerini sürekli kılmak için kendilerini tamamlayacak diğer başarılı şirketlerle güç birliği oluşturarak tüketiciye en iyi ürünü, en uygun fiyatla, en hızlı şekilde sağlamak için çalışması gerektiğini ifade etti.

‘Büyümeye devam...’

Taviloğlu, şunları kaydetti: “İşimizde en iyisini yaparken, farklı sektörlerde bizi tamamlayacak  diğer başarılı markalarla da işbirliği yaparak büyümeye devam ediyoruz. Bu güçbirliği ile dünyalı ürünümüzü dünyaya satabileceğimiz teknolojiyi hizmete sunuyoruz. mudo.com.tr üzerinden gerçekleştirilecek satışımızın genel ciromuz içerisindeki payını ilk yılda yüzde 5’e, ikinci yılda yüzde 9’a, üçüncü yılda ise yüzde 12 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.”

‘mudo.com.tr’yi dünyaya açacağız’

Markafoni Grubu CEO’su İlker Baydar ise, Mudo ile e-ticaret platformlarında güç birliği gerçekleştirerek, sektör için önemli bir adım attıklarını belirtti. Söz konusu iş birliğiyle, pazarın sağlıklı büyümesi açısından yeni bir model oluşturduklarını vurgulayan Baydar, “Türk Moda ve yaşam perakendesi sektörüne sağlayacağımız katkılar açısından çok heyecanlıyız. mudo.com.tr’yi 2015 yılı içinde dünyaya açacağız” dedi.

‘Basit bir işbirliği değil’

Mudo ve Markafoni ile yaptıkları anlaşmanın, basit bir işbirliği anlaşması olmadığını vurgulayan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise, şöyle konuştu: “Mudo ve Markafoni, bu işe yatırım yaparak Türkiye’de Türk Hava Yolları (THY), Migros, Coca Cola ve Arçelik gibi çok büyük şirketlerin listesine katılıyorlar. Aynı zamanda dünyada Fortune 500 dediğimiz, cirosu 5 milyar doların üzerinde olan şirketlerin yüzde 73’ünün yaptığı yatırımı yapmış oluyorlar.”

Toksöz’dan Kırklareli’ne dev yatırım

Toksöz Grup bünyesinde faaliyet gösteren Sanset Gıda, Kırklareli’nde dondurma ve çikolata üretimi için 300 milyon TL’lik yatırım yaptı. Sanset Gıda Pazarlama Direktörü Aslı Eren Şengezer, “Kırklareli’ndeki yeni yatırımımız 2016 yılında devreye girecek” dedi. 
Tadelle, Sarelle, Gol ve Sagra markalarının yanı sıra, son dönemde Evolvia ile bebek maması, İspanyol Zumosol ile de meyve suyu sektörüne adım attıklarını hatırlatan Şengezer, “155 yıllık geleneksel çikolata ve dondurma markası olan İtalyan Pernigotti’yi de 2 yıl önce bünyemize kattık. Sonbaharda da bu markanın ürünlerini Türk tüketicisinin beğenisine sunacağız” diye konuştu.

100 milyon Tadelle

Global bir marka olmayı hedeflediklerin ve bu yönde yatırımlar yaptıklarını söyleyen Şengezer, şu bilgileri verdi: “Tadelle, Türk tüketicisinin kalbine taht kurmuş bir ürün. Geçen yıl toplam 100 milyon adet sattık.”

% 40 büyüme hedefliyor

Dondurmada 10 mağazaya ulaştıklarını belirten Şengezer, “Kaliteli, doğal içerikli ve sağlıklı ürünlerle tüketiciye ulaşmayı hedef edindik. Bunun etkisini de hızlı gördük” dedi.
Şu anda yıllık yüzde 40 büyüme ile yollarına devam ettiklerini ifade eden Şengezer, “İlaçla birlikte grubumuzun cirosu 700 milyon euroya ulaştı. Bu ciroda gıdanın payı yüzde 40’lara çıktı” diye konuştu. Şengezer, şu anda yeni yatırımlara odaklandıklarını, önümüzdeki beş yılda ise ihracatta ciddi bir sıçrama yapacaklarını anlattı.

Milliyet