Sektörel
29 Haz 2015 16:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:53

Samsung pil ömrünü ikiye katlıyor!

Pil konusunda önemli çalışmalara imza atan Samsung da yeni teknolojisiyle akıllı telefonlarda neredeyse 2 kat daha fazla pil ömrü sunmayı hedefliyor.

Samsung pil ömrünü ikiye katlıyor!
Neredeyse her teknoloji firması cihazlarının daha uzun süre kullanılabilmesi için pil teknolojilerine yatırım yapıyor. Ancak bu yatırımlara rağmen akıllı telefonların pil ömrü beklentileri karşılamaktan oldukça uzak. Pil konusunda önemli çalışmalara imza atan Samsung da yeni teknolojisiyle akıllı telefonlarda neredeyse 2 kat daha fazla pil ömrü sunmayı hedefliyor.

Samsung ‘un geliştirdiği tasarımda gelişmiş kapasite için silikon bazlı anottan faydalanılıyor. Ayrıca pilin üzerine ince bir tabaka halinde grafen yerleştirilerek pilin kullanım ömrü artırılıyor. Araştırmacılar gerçekleştirdikleri testlere dayanarak söz konusu pilin günümüzdeki sıradan lityum iyon pillere göre 1,5 ile 1,8 kat arasında daha uzun kullanılabildiğini belirtiyor. Buna göre örneğin 12 saat boyunca kullanabildiğiniz akıllı telefonunuzu bu teknolojiyle 21 saate yakın bir süre kullanmak mümkün oluyor. Halen araştırma sürecinde olan gelişmiş pillerin tam olarak kullanıma hazır olması için daha fazla zaman gerekiyor. Dolayısıyla Galaxy S7 ‘de direkt olarak bu teknolojiyi göremeyebiliriz ancak bundan birkaç yıl sonra pil ömrü açısından kullanıcıları çok daha fazla tatmin edecek akıllı telefonların geleceğini öngörmek mümkün.