AVM
23 Ağu 2015 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:10

Samsun Çiftlik Cadde AVM'de sona gelindi!

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, ‘Çiftlik Cadde AVM’ projesinin yüzde 60’ının bittiğini belirtti.

Samsun Çiftlik Cadde AVM'de sona gelindi!
İlk kazmanın 1 Nisan 2014 tarihinde vurulduğu ‘Çiftlik Cadde AVM’ projesinde sana yaklaşıldı. 70 işçinin çalıştığı proje tüm hızıyla sürüyor. Yüzde 60’ı tamamlanan projenin 2016 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Projenin masraflarının yüzde 25’ini Samsun Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75’ini ise ev ve dükkan sahipleri karşılıyor.

Devam eden Çiftlik Cadde AVM projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, “Cadde AVM projesi son hızıyla devam ediyor. Önceden yapılan çalışmalar sahanın tam tanınmaması dolayısıyla yavaş ilerliyordu. Şu anda ekipler tam planlı ve programlı bir çalışma sergiliyor. Mantoloma işi yapan ekipler çoğaltıldı. Kompozitleri yapan arkadaşlar çok kalabalık bir ekiple önden giderek işin daha çabuk bitirilebilmesi için çaba harcıyorlar. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki, 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle buranın mantolama işlemi sona erecek. Şu anda projenin yüzde 60’ı tamamlandı” dedi.

“ŞEHRE GELEN MİSAFİRLER ÇOK BEĞENİYOR”

2016 yılına kalmadan caddenin son şeklini alacağını belirten Başkan Karahan, “Ekipler önceki çalışmalarına oranla çok daha fazla hızlandı. Mantoloma işleminde çalışan 2 ayrı ekip var. Kompozit işiyle uğraşan ekiple birlikte yaklaşık 70 kişilik bir işçi grubu projeyi bitirmek amacıyla çalışıyor. Yapılan bu çalışmalar herkesi memnun etmez. Yurdun çeşitli yerlerinden gelen insanlarla konuşma fırsatım oluyor. Sürekli olumlu tepkiler alıyorum. Şehre misafir gelen yabancılar ‘Buranın yapılmasına kim sebep olduysa çok güzel bir iş yapmış. Buranın kıymetini bilin’ diyorlar. Bazı insanlar ise karşı çıkıyorlar. Bu karşı çıkmanın sebebini de anlamış değilim. Burada Samsun Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde güzel bir çalışma yapılıyor. Şu anda inşaat aşamasında olduğu için bazı olumsuzluklar oluyor. Aralık ayı itibariyle bu cadde tamamen temizlenip, güzelleşecek. O zaman fevkalade bir görüntü oluşacak. Bu güzel görüntü de cadde esnafının işlerine olumlu olarak yansıyacak” diye konuştu.

“İŞSİZLİĞİN TEK SEBEBİ İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAĞLANAMAZ”

Cadde üzerinde bulunan esnafların bu günlerde iş sıkıntısı çektiğini belirten Karahan, “Esnaf arkadaşlarımız bazı şeyleri karıştırıyor. Türkiye’de hükümetsizliğin olması, seçimden sonra koalisyon kurulamaması filan Türkiye genelinde ticareti olumsuz etkiliyor. Bunun etkilerini biz de hissediyoruz. Ama bunlar geçici olaylardır. Bu caddede zaman içerisinde dükkan açmak isteyen vatandaşlar dükkan bulmakta zorluk çekecekler. İşlerin olmamasının sebebini tamamen inşaat çalışmalarına bağlamak yanlış olur. Ülkenin içinde bulduğu durumun da işlerin az olmasında etkisi var. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte güzel bir görünüme sahip olacak caddemizde işlerimizin eskisinden daha çok artacağını umutluyum” şeklinde konuştu.