Konut Haberleri
18 Eyl 2014 09:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:51

Sahibinden satılık 700 yıllık Ermeni Köyü

Bir gayrimenkul danışmanlık şirketinin Bursa Gemlik'teki arsaları satmak için internete verdiği “700 yıllık eski Ermeni köyü” başlıklı ilan tepki çekti

Sahibinden satılık 700 yıllık Ermeni Köyü
İnternette çok tıklanan bir alışveriş sitesine “700 yıllık eski Ermeni köyü” başlıklı ilan veren bir gayrimenkul şirketi ciddi tepki çekti. Şirketin savunması ise ‘Sadece ‘bahçe’ deseydik kimse bu kadar aramazdı” şeklinde oldu.

Milliyet'ten Burcu Karataş'ın haberine göre, bir gayrimenkul şirketinin internette “Eski Ermeni köyü” başlığıyla verdiği satılık arsa ilanları tepki çekti. Milliyet’in alıcı olarak ulaştığı arsaları satışa çıkaran şirket yetkilisi “Geçmişini çok araştırmadık ama eski Ermeni yerleşim birimi olarak biliniyor” dedi.

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Güvenli köyünde, biri 8 bin 416 metrekare ve 90 bin lira, diğeri ise bin 989 metrekare ve 105 bin lira olan iki arsanın satışı için verilen ilan vatandaşların tepkisine neden oldu. İlanda, “700 yıllık Ermeni eski yerleşim yeri olarak bilinen doğayla iç içe göl, deniz, doğa manzaralı bu eşsiz 100 hanelik köyde emekliliğin huzurun keyfini çıkartmak, aranıp bulunamayacak köy hayatı isteyenler için eşsiz bir arazi. Arazimizin içerisinde ceviz, elma, armut, kiraz, fındık, incir her türlü meyve ağacı bulunmaktadır” ile “700 yıllık Ermeni yerleşim köyü olarak bilinen arazimiz doğa, göl, deniz manzaralı olup yeni yapılan otobanı görmek kaydıyla siz değerli yatırımcıların beğenisine sunmaktayız” ifadeleri yer alırken ilanı veren şirket yetkilileri ise ilanda yer verdikleri “Ermeni köyü” ve “Ermeni yerleşim yeri” ifadeleri nedeniyle çok sayıda telefon aldıklarını belirtti.