Sektörel
27 Şub 2016 17:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:06

Bu ürünlere dikkat! Takip altındalar

Sağlık Bakanlığı, tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünleri takip etmeye başlayacak. Yeni kayıt ve takip projesi Ürün Takip Sistemi, mart ayında uygulamaya konulacak.

Bu ürünlere dikkat! Takip altındalar
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun tıbbi cihazlar ile kozmetik ürünler için yeni kayıt ve takip projesi Ürün Takip Sistemi, mart ayında uygulamaya konulacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, hem Ürün Takip Sistemi (ÜTS) hem de kozmetikler ile ilgili kurumsal konularda sektöre bilgilendirme hizmeti vermek üzere Kozmetik Ürünler Dairesi Yardım Masası kuruldu. Ürün Takip Sistemi'nin test ortamından geri bildirimler alınarak sistem hazır hale getirildi.

Antalya'da yapılan ve bin kişinin katıldığı Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi'nde yaptığı konuşmada konuyla ilgili bilgi veren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Sait Septioğlu, ÜTS’nin mart ayında açılmaya hazır olduğunu, sektöre bu süreçte destek için kurulan Kozmetik Ürünler Dairesi Yardım Masasının faaliyetlerinin de devam edeceğini belirtti.

Kongrenin ilk oturumunda ÜTS’nin tüm kozmetik kayıt ekranları katılımcılara tanıtıldı.

TÜBİTAK ile 7 Ocak 2014’te yapılan protokol kapsamında yazılımına başlanan ÜTS’nin kozmetik kayıt ekranları tamamlanmış, Kasım 2015’te yapılan 3. ÜTS Çalıştayı’nın ardından da test ortamına açılmıştı.