Ekonomi
09 Mar 2015 19:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

Bankalardan türlü türlü oyunlar...

Bankalar tüketiciyi aidatsız karttan vazgeçirmek için her yolu deniyor. 'Borç yatırma, taksit ve ekstreye para alırım' diyen de, 'Kampanya ve taksitten yararlanamazsın' diyen de var...

Bankalardan türlü türlü oyunlar...
Yeni Tüketici Kanunu ile aidatsız kredi kartı dönemi başladı ama bankalar tüketiciyi bundan vazgeçirmek için çalışıyor. Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaşananları örnekleriyle anlattı.

Yasadaki maddenin ucunun açık olduğunu, aslında kanunun yürürlüğe girmesinden sonra kullanımdaki bütün kartların ücretsiz hale geldiğini ifade eden Ağaoğlu, "Tüketiciler, bankalarla iletişime geçip kullandıkları kredi kartının veya yeni talep ettikleri kartların aidatsız olmasını istemeli" dedi. Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Bankalar, aidatsız kredi kartı isteyen tüketicilere şantaj yapıyor. 'Taksit ve kampanyalardan faydalanılamıyor, alışverişlere puan verilmiyor, farklı bir plastik kart gönderiliyor, indirim yapılmıyor' denilerek, tüketicinin vazgeçmesi için baskı uygulanıyor."

Bir tüketicinin talebi üzerine bankadan gelen yazıda, "Mevcut kartınızı ücretsiz kredi kartı uygulamasına geçirmeniz halinde 2 hesap kesim tarihi arasında kredi kartı borcu için basılı ekstre, şubeden kredi kartı borcu ödeme ve taksitli işlem kullanılmaması durumunda kart ücreti yansıtılmamakta, kullanılması durumunda ise belirtilen 3 işlemin her biri için ayrı ayrı 2 TL ücretlendirme yapılmaktadır" denildiğini belirten Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Hem şantaj var hem de ne denildiğini anlamak için bir dil uzmanı lazım. Tüketici borcunu şubenin bacasından mı atacak, genel müdürüne elden mi verecek? Bankalar, semt pazarcıları gibi olmadık pazarlıklar yapıyorlar."