Konut Haberleri
27 Eyl 2016 11:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Rusya'ya pasaportsuz seyehat başlıyor

Türk yetkililerin gündeme getirdiği Rus tarafın ise sıcak baktığı teklifin kabul edilmesi halinde Ruslar ve Türkler karşılıklı olarak pasaportsuz seyahat edebilecek..

Rusya'ya pasaportsuz seyehat başlıyor
Gürcistan ve KKTC'nin ardından Rusya'ya kimlik belgeleriyle, yani pasaportsuz giriş gündeme alındı. Konuya ilişkin Ankara-Moskova hattında başlayan görüşmelerin kısa süre içinde netlik kazanması bekleniyor.

Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesi sonrasında iki ülke arasındaki yakınlaşmanın daha da ileri taşınması için çeşitli adımlar atılıyor. Bu adımlardan biri de iki ülke vatandaşlarının pasaportsuz yani sadece kimlik ile ziyaret yapabilmesini sağlayacak olan pasaportsuz geçiş hakkı uygulaması olup konuya ilişkin iki ülke arasında temasların başladığı öğrenildi.

Rusya ve Türkiye'nin hükümetleri arasında yürütülen temaslarla atılan karşılıklı adımların pasaportsuz seyahatin de yolunu açmaya yönelik olduğu bu kapsamda Rusya’nın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması kaldırması ve iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik belgeleri ile karşılıklı seyahat edebilmesi bekleniyor. Söz konusu teklifi Türk yetkililerin gündeme getirdiği, Rus yetkililerin ise teklife sıcak baktığı öğrenildi.
ETİKETLER
#Rusya # pasaport