Konut Haberleri
01 Ara 2015 13:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:51

Rusya'dan Türk işçilere veto!

Uçak düşürülmesiyle uluslararası kriz haline gelen Türkiye-Rusya gerginliği, had safhaya ulaştı. Rusya bu kez de Türk inşaat işçilerine yasak getirdi...

Rusya'dan Türk işçilere veto!
Rusya Duma Çalışma ve Sosyal Politikalar Komite Birinci Başkan Yardımcısı Mihail Tarasenko, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya'daki inşaatlarda Türk işçilerin çalıştırılmasının yasaklanacağını bildirdi. Tarasenko, bu yasağın Rus inşaat pazarını olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı.

Tarasenko'nun konuya ilişkin açıklamasında, bu durumun çok da hoşlarına gitmediğini ancak her şeyin bir bedeli olduğunu ifade etti.

Türk işçilere yönelik kararı değerlendiren Rusya İnşaat ve Konut Hizmetleri Bakanı Mihail Men ise, Türk işçilerinin Rusya'dan gidişinin inşaatların bitiş süreleri ile yapı fiyatlarını etkilemeyeceğini söyledi.

Rus inşaatçıların da her türlü inşaat işini yapabilecek kapasitede olduğunu belirten Bakan Mihail Men, Türk işçilerin ekonomi sınıfı konut inşaatında çalıştırılmadığını ve sadece premium sınıf daire inşaatlarda çalıştıklarını ayrıca Türklerin yerini Rus inşaatçıların da alabileceğini belirtti.