Konut Haberleri
05 Şub 2016 10:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Rusya yine durmuyor! Ek kısıtlama geliyor

24 Kasım'dan bu yana devam eden uçak krizi ve yaptırımları ek kısıtlamalarla devam ediyor. Rus Sanayi Bakanlığı Türk şirketlere ek sınırlamalar getirecek

Rusya yine durmuyor! Ek kısıtlama geliyor
Rusya ve uçak krizi etkileri artarak devame diyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk firmalarına ek kısıtlama getiriyor. Gazetecilerin "Bakanlığın Türk şirketlerine uygulanacak kısıtlama teklifleri var mı?" sorusuna Manturov, "Evet, her zaman yedekte tekliflerimiz var" şeklinde yanıt verdi.


Önlemler gelecek
Bakan Manturov, Aralık sonunda Türk hafif sanayi ürünlerinin Rusya'ya ithalatının kısıtlanması için önlemlerin hazırlandığını bildirdi. Daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Viktor Evtuhov bakanlığın Türkiye'nin hafif sanayi ürünlerinin %80'inin yasaklanmasına ilişkin teklifi hükümete sunduğunu açıkladı. Fakat bakanlık daha sonra Rus tüketicilere zarar vermemek sebebiyle kısıtlamaların yerli hafif sanayi sektörünün gelişmesinin ardından uygulanabileceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere, Rusya 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'den domates, soğan, lahana, salatalık, portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, şeftali, erik ve çilek alımını durdurdu.