İnşaat
26 Ara 2017 12:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Rusya ile sorun kalmadı

Uçak krizi sonrası, Rusya’daki işleri sekteye uğrayan Türk müteahhitler, artık sorunların tamamen aşıldığını ve ilişkilerin rayına oturduğunu ifade ediyor.

Rusya ile sorun kalmadı
Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesi sonrası başlayan gerilim artık tamamen bitti. Türk müteahhitleri o dönem oldukça sıkıntılı bir sürece sokan bu durumu iki ülke de geride bırakmayı iyi bildi ve inşaat sektörü açısından sorunlar tamamen aşıldı. 

KRİZ ÖNCESİ ORTAMA DÖNÜLDÜ 

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Rusya'da kriz döneminde yaşanan proje alamama probleminin aşıldığını belirtti. Yeni projeler almaya başladıklarını dile getiren Okay, halihazırda Rusya'da devam eden işlerinin tutarının 1,78 milyar dolar olduğunu söyledi. Okay,  Rusya'nın en büyük havalimanı Domodedovo dahil olmak üzere 23 projelerinin bu ülkede devam ettiğini kaydederek, "Yeni alacaklarımız hariç elimizde 3 yıllık işler var. Rusya'da toparlanma eskiye rağmen daha iyi ve olumlu. Türk şirketleri yeni projeler almaya başladı. Kriz öncesi ortamı yakalamak üzereyiz." diye konuştu.