Konut Haberleri
27 Kas 2015 14:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:50

Rusya, inşaatları da durduracak!

Rusya'dan uçak krizine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya İnşaat ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, Türk inşaat şirketlerinin faaliyetlerinin engellenebileceğini kaydetti.

Rusya, inşaatları da durduracak!
Rusya'ya ait Su-24 tipi savaş uçağının sınır ihlali yaptığı iddiası ile Türk F-16'ları tarafından düşürülmesinin ardından her iki ülkeden de açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İnşaat şirketlerinin faaliyetleri engellenebilir

Rusya İnşaat ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, Rusya’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketlerinin faaliyetlerinin engellenebileceğini açıkladı. RBC ajansına konuşan Men, “Rus uçağının vurulması sonrası, Rus inşaat sektöründe Türk projelerine verilen her tür destek gözden geçirilecek. Kısa süre içinde diğer kurumlar ve büyük yapı şirketleriyle, Rusya ile Türkiye’nin ortak inşaat projelerini değerlendireceğiz” dedi.

“Türk şirketlerin bazıları, büyük inşaat projelerinden çıkarılabilir. Ortak olarak onlara güvenimiz azaldı” diyen Men, doğacak boşluğun yerel şirketlerle kapatılabileceğini de söyledi. Moskova Belediyesi İnşaat İşleri Departmanı Başkan Yardımcısı Marat Husnullin de Moskova’daki inşaat sektöründen Türk şirketlerin çıkarılmasının sektörde büyük etki yaratmayacağını ifade etti.