Ekonomi
22 Mayıs 2017 17:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:11

Rusya domates tartışmalarına noktayı koydu!

Irak'ın Türkiye'den domates ihracatını durduracağı ve yerli üretime geçeceği açıklamalarının ardından Rusya'da devam eden domates yasağının da akibeti belli oldu. Rusya Başbakanı Medvedev, bu yasağın bir süre daha geçerli olacağını açıkladı.

Rusya domates tartışmalarına noktayı koydu!
Rusya'nın Türkiye'den ihraç ettiği domatesleri yasaklamasının ardından bu yasağın devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. 

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın yürürlükte kalmaya devam edeceğini söyledi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi için geldiği İstanbul'da temaslarda bulunan Medvedev, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağı 'şimdilik koruyacaklarını' söyledi.

Bir dizi yasak kalkıyor

Diğer taraftan Türkiye'den bir dizi ürünün alımına yönelik yasakları ve Türk vatandaşlarının Rusya'da çalışmalarına yönelik kısıtlamaları kaldıracaklarını belirten Medvedev, Türkiye'nin de 'aynı biçimde davranmasını' beklediklerini kaydetti.

Domates dışındaki meyve ve sebzeler...

Medvedev, Türkiye'ye yönelik kısıtlamaların tam olarak hangi alanlarda kaldırılacağına ilişkin bir soru karşısındai "Domates dışında kalan meyve ve sebzeler, Türk iş gücünün kullanılması ve inşaat sektörü dahil olmak üzere çeşitli sektörlere uygulanan kısıtlamalar" yanıtını verdi. Medvedev, "Hükümet bunlarla ilgili belgeleri hazırlayacak. Ben de onları imzalayacağım. Bunun için çok zaman gerekmiyor" diye devam etti.

Medvedev ayrıca Türkiye'nin tatil bölgelerinde Rus turistlerin güvenliğini sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Türkiye bizim tavsiyelerimizi yerine getirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.