Konut Haberleri
25 Tem 2016 13:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

Ruslara Türkiye turu izni çıktı! Soluğu Türkiye'de aldılar

Rus hükümetinin Türkiye turlarının satışına izin vermesinin ardından tarifeli seferlerle Antalya'ya gelen Rus turistler, turizm cennetinde tatil yapmanın keyfini sürüyor.

Ruslara Türkiye turu izni çıktı! Soluğu Türkiye'de aldılar
Rus hükümetinin Türkiye  turlarının satışına izin vermesinin ardından tarifeli seferlerle Antalya'ya gelen  Rus turistler, turizm cennetinde tatil yapmanın keyfini çıkarıyor.

Eşi ve çocuklarıyla tatilini Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde  geçiren Sergey Yermolenko, Antalya'ya her yıl  geldiklerini ve hiçbir ülkede Türkiye'deki kadar güzel servis kalitesi  bulamadıklarını söyledi.

''Türkiye'de evimizde gibiyiz''

"Deniz her yerde olabilir ama en güzel deniz Türkiye'de. Burada ayrıca  herkes Rusça biliyor, çocuklarım için Rusça bilen personel olması çok önemli.  Türkiye'de evimizde gibiyiz." diyen Yermolenko, iki ülke arasındaki ilişkilerin  normalleşmesinden önce başka bir ülkeye tatil planı olduğunu belirtti.

Yermolenko, "Antalya'ya gelmeden önce Kıbrıs'ta tatil planımız vardı.  İki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşamasıyla yeniden Türkiye'ye gelmeye karar  verdik. Hiçbir ülkede her şey dahil sistem gibi bir hizmet bulamıyoruz. O yüzden  aile tatilimiz için mutlaka Türkiye'yi tercih ediyoruz." dedi.

''Burası cennet''

Ailesiyle bir haftadır Antalya'da tatil yapan Elena Oborina da  Rostov'dan geldiğini ve keyifli bir tatil geçirdiğini kaydetti.

Oborina, "İki ülke arasındaki ilişkilerin bozulması bizi biraz  etkiledi. Tatil için bu yıl başka bir ülkeye gidecektik ama ilişkiler düzelince  Antalya'ya gelmeye karar verdik. Burada, insanlar, doğa, deniz, her şeyi  beğeniyorum." diye konuştu.

Olga Karnaukh da yıllardır yaz tatilinde Antalya'ya geldiğini  belirterek, "Bu yıl Yunanistan veya Bulgaristan'da tatil yapmayı düşünüyorduk.  Sonuç olarak Türkiye'yi seçtim. 7 gündür Antalya'dayım, Türkiye'yi çok seviyorum.  Burası bizim için küçük bir cennet gibi." görüşünü ifade etti.

Üniversite öğrencisi Vika Samohova da ailesiyle bir haftadır  Antalya'da tatil yaptığını söyledi.

Samohova, "Eğlence, yemek, hava, deniz... Her şey çok güzel.  Antalya'da mutluyuz. İki ülke arasındaki sorun bizi etkilemedi, biz zaten  Antalya'ya gelecektik." dedi.

POYD Başkanı Kızıldağ:

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Rus  ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Rusların Türkiye'ye hasret kaldığını, Türkiye'nin de Rus turistlerle  ilgili ciddi beklentileri bulunduğunu ifade eden Kızıldağ, "Her şey yolunda  giderse yılın ikinci yarısında Antalya'ya gelen Rus turist sayısı 1 milyonu  geçebilir çünkü gittikleri ülkelerden tatmin olmayan Ruslar 'Türkiye'ye de  gidelim' diyor. Charterlar artarsa 1 milyonu rahatlıkla aşarız." diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nın turizm sektörüne nefes aldırdığını, bütün  bölgelerde konaklama tesislerinin yüzde 100'e yakın doluluk yakaladığını kaydeden  Kızıldağ, bayramın ardından doluluk oranlarının düştüğünü belirterek, "THY ve  diğer hava yolları Rusya seferlerine başladı. Umarız charter sorunu da çözülür.  'Charter'ler artarsa gelişler daha çok olacak." dedi.