Ekonomi
13 Eyl 2017 14:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Rus yetkililer Türkiye'ye gelecek!

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan domates krizi çözüme kavuşmak için gün sayıyor. Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı yetkilileri domates ihracatında yaşanan sorunları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek.

Rus yetkililer Türkiye'ye gelecek!
Geçtiğimiz aylarda Rusya, Türkiye'den domates ihracatını durduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından iki ülke arasındaki görüşmeler devam ediyor. Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı yetkilileri domates ihracatında yaşanan sorunları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek.

Krizler kısa sürece çözüldü

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Rusya'ya ihracatta genel anlamda bir artış olduğunu belirten Seyyar, uçak krizi sonrası yaşanan gerginliğin diplomatik ilişkilerin doğru yönetilmesiyle kısa sürede çözüldüğünü söyledi.

İhraç ürünlerinde yasaklı bir tek domatesin kaldığını ifade eden Seyyar, "Rus yetkililer ve iş adamlarıyla hafta sonu bir araya geleceğiz. Bütün konuları masaya yatıracağız. Toplantı sonucunda domates ihracatıyla alakalı epey yol alacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.

Fuardan eli boş dönmeyecekler

Rusya'da devam eden "World Food Moskow 2017" fuarında Türk ihracatçısının ürünlerini sergilediğini aktaran Seyyar, "Moskova'da bulunan ihracatçılarımızla konuştum. Fuar, ihracatçımız açısından çok canlı geçiyor. İhracatçılarımız bu fuardan eli boş dönmeyecektir" ifadelerini kullandı.